Društvo

Dvorište škole Kralj Aleksandar I spremno za sportska takmičenja

U osnovnoj školi Kralj Aleksandar I u Požarevcu završeni su  radovi na uređenju školskog dvorišta, postavljene su behaton ploče, kao i novi   sportski  tereni za košarku,odbojku i rukomet sa tartan podlogom.

Osnovna škola   Kralj Aleksandar  I je još 2009. godine škola završila  projekat  arhitektonskog uređenja dvorišta i tada je škola konkurisala kod različitih ustanova i fondova, kao i kod  Ministarstva prosvete,kod gradske uprave grada Požarevca, kod različitih ambasada  ali bezuspešno.

Po rečima Gorana Segera direktora OŠ Kralj Aleksandar I, škola je prošle godine je  konkurisala kod Fonda OBS.

“ Tačnije to su sredstva Ministarstva pravde koja se vraćaju, a odobrena  su nam  sredstva u vrednosti  od  3.800.000 dinara za uređenje dvorišta I tim sredstvima je uređen deo dvorišta tj postaljene su behaton ploče“, istakao je Seger.

Boom93TS

Krajem 2019. godine školi su  odobrena sredstva iz budžeta lokalne samouprave grada Požarevca oko 3 miliona dinara i nakon sprovedene javne nabavke  i prethodno urađene kompletne tehničke dokumentacije krenulo se  sa planiranim radovima. Sada u školskom dvorištu postoje tereni za odbojku, rukomet i košarku kao i teren za male sportove.

Boom93 TS

Kako je za Boom 93 rekao direktor ove škole, u školi sada postoje idealni uslovi za sva gradska i regionalna sportska takmičenja pored onih školskih aktivnosti. Ostaje još da se završi uređenje terena za mini sportove a do 1. septembra u školskom dvorištu biće postavljeno 10 klupa. Takođe je plan da se u jednom delu školskog dvorišta napravi i letnja učionica.

Boom93 TS

Seger je u izjavi za Boom 93 naglasio da je pre nekoliko dana uništen i deo fasade škole i apelovao na sve  da ostanu društveno odgovorni.

“Mi smo se ovih dana suočili sa jednim vandalizmom da nam je deo fasade uništen i mi to sada moramo da popravljamo.Iskorištiću priliku da apelujem na sve ljude i decu da što imamo i čuvamo.“ zaključio je Seger.

 

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend