Društvo Hronika

Eksplozije u fabrici ‘Sloboda’ u Čačku,radnici noćne smene i gradjani koji žive u blizini evakuisani

Foto: Pixabay/ilustracija
U fabrici "Sloboda" u Čačku došlo je do serije eksplozija rano jutros počev od 1.30 časova, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Svi radnici noćne smene, kao i gradjani koji žive u blizini fabrike su evakuisani i nema povredjenih. Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava i povredjenih.

Kazao je da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a oko 2.30 sati evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

“Oko 1.30 su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodioli u proizvodnim halama”, rekao je Todorović.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije. Detonacije se povremeno i dalje čuju, ali znatno redje i manjeg intenziteta, a reporteri RTS-a sa lica mesta javljaju da se situacija smiruje.

Gradjani u blizini fabrike su evakuisani, neki su proveli noć u podrumu. Uznemireni gradjani rekli su da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima.

Na nekim kućama su popucala i stakla, javlja reporter RTS-a. Policija jutros posle 6 časova i dalje nije dozvoljavala pristup fabrici.

Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike sa 10 njihovih radnika su ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend