Društvo

Predstavnici Elias Eco uručili donacije u medicinskoj opremi, a evo šta kažu da bi trebalo da grade u Požarevcu

Austrijska firma Elias Eco, deo južnokorejske korporacije Junsan (Youngsan), koja je prošle godine obelodanila nameru da izgradi spalionicu opasnog otpada i dalje je prisutna u Požarevcu. Predstavnici ove firme danas su Opštoj bolnici i Domu zdravlja uručili donacije u vidu medicinske opreme, vredne oko milion dinara.
foto: Uroš Urošević

U Elias Eco kažu da je donacija vid zahvalnosti zdravstvenim radnicima u herojskoj borbi sa koronavirusom i spašavanju života, a za svoje poslovne planove da još nisu definitivni, kao i da se razmatra više opcija koje su vezane za obnovljive izvore energije.

Jedna od njih je izgradnja solarnih panela.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, ovo je samo jedna od opcija, a spalionica opasnog otpada nije isključena iz planova koje su u razmatranju. Podsećamo da je ova firma prošle godine kupila parcelu od tri hektara pored obilaznice Beograd-Veliko Gradište za koju u Elisa Eco kažu da je u njihovom vlasništvu.

U bolnici i Domu zdravlja danas je susret sa predstavnicima ovih zdravstvenih institucija bio srdačan.

foto: U.Urošević

Dom zdravlja je dobio mahom potrošnu medicinsku i zaštitnu opremu za kovid ambulantu, dok su bolnici uručena dva aspiratora, četiri beskontaktna toplomera i 11 uređaja za merenje pritiska.

Seonmin Seo (desno) / foto: U.Urošević

Direktor finansija i računovodstva u Elisa Eco, Seonmin Seo (Seongmin Seo) rekao je da se nada da će donacijom pomoći da se lakše prebrodi pandemija i spasu životi.

„Na ovaj način želimo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima koji rade neverovatan posao u ovom periodu“, rekao je on.

Direktor bolnice, Danko Nikolić zahvalio se na donaciji i saradnji i dodao da se radi o značajnoj opremi koja će biti raspoređena po odeljenjima u skladu sa potrebama.

direktor Danko Nikolić sa doktarkama infektvnog odeljenja isped montažne amulante / foto: U.Urošević

On je naveo i da je juče bolnica dobila donaciju EU od 3.500 evra u vidu montažnog kontejnera-koji će imati svrhu kao prijemno trijažna ambulanta na ulazu u infektivno odeljenje ustanove.

Nikolić je rekao i da se trenutno tri radnika Opšte bolnice nalaze kovid bolnicama i prihvatnim centrima u Srbiji, a da je jedan radnik izlečen i upućen kući.

„U izolaciji trenutno nemamo nijednog zaposlenog“, kazao je on i dodao da je na infektivnom odeljenju je trenutno 11 pacijenata i da se za jedan broj njih čekaju rezultati uzorkovanja, ali da trenutno nema pacijenata sa potvrđenim pozitvnim rezultatom na koronavirus.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend