Društvo

Frilenseri ispred Vlade: Države pomažu svojim gradjanima, a nas naša tera u robove

Beograd, 8.04.2021. - Udruzenje radnika na internetu (frilenseri) zapocelo je protest pred zgradom Skupstine Srbije, nezadovoljno predlozenim modelom oporezivanja njihovih prihoda za poslednjih pet godina koji je ponudila Vlada Srbije. Oni nose transpsrente sa porukama "Nedamo nasu buducnost", "Stop unistenju frilensera", "Za buducnost sve nase dece", "Ne trazimo nista, osim da nas ostavite na miru" i dele letke sa natpisom "Stop pljacki radnika na internetu". Planirano je da frilenseri u protesnoj setnji odu do zgrade Vlade Srbije gde ce uruciti zahteve, zbog cega je blokiran saobracaj ispred zgrade Skupstine Srbije. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Frilenseri su ispred zgrade Vlade u Beogradu, gde su stigli u protestnoj šetnji i poručili da "neće stati i da nastavljaju svoju borbu".

 

“Uvek kada bude trebalo mi ćemo izaći na ulicu”, istakao je predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar.

On je rekao da frilenseri samo zajedno mogu da uspeju i uzviknuo slogan “Svi, svi kao jedan”, koji su okupljeni prihvatili.

Frilenser Nemanja Grujić rekao je da su tražili pregovore “a dobili pozorišnu predstavu”.

“Države pomažu svoje gradjane, a nas naša tera u robove”, kazao je Grujić.

Dolazeći pred Vladu frilenseri su skandirali “lopovi!”, “svi na ulicu!”, “ko ne skače taj je Vučić”.

Posle zadržavanja ispred Vlade krenuli su ka zgradi Skupštine da nastave svoje protestno kampovanje u brojnim šatorima, koje su sinoć postavili.

Za subotu su najavili da će se pridružiti velikom ekološkom protestu u Beogradu.

Frilenseri su u Beograd, kako je Pogačar rekao, stigli iz brojnih gradova kao što su Kragujevac, Niš, Bor, Novi Sad, Subotica….

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend