Društvo

Godinu obeležili požari na deponijama

Foto: Boom93/MMV
Od početka godine, Vatrogasno-spasilačka služba u proseku je dva puta dnevno imala intervencije na otvorenom, a poslednja tri meseca obeležili su požari na deponijama.

U toku ove godine imali smo oko 546 požara i to su uglavnom bili požari na otvorenom prostoru. Izdvojio bih u toku ovog leta požare na deponijama, i to gradska deponija, deponija u Kostolcu i Malom Crniću, ali i na divljim deponijama u Živici i Lučici“, navodi Mališa Tomić, komandir vatrogasno-spasilačke čete.

On dodaje da je trenutno na deponiji „Jeremijino polje“ mirno, ali da i dalje ima sporadičnog javljanja vatre.

Naše ekipe više ne dežuraju, na deponiji je obezbeđenje, a mi intervenišemo po pozivu“, rekao je Tomić.

Foto:Boom93/N.Stojićević – Mališa Tomić, komandir vatrogasno-spasilačke čete

Međutim, primetno je da su ovu godinu obeležili požari pre svega na deponijama, ali i da ih nije bilo u tako velikom broju prethodnih godina.

Na pitanje Boom93 kada je gradska deponija gorela kao ove godine, Tomić kaže da je ova godina po broju požara na „Jeremijinom polju“ rekordna, a da ovakvih požara nije bilo više od 6 godina.

Veliki problem požari na otvorenom

Broj intervencija na otvorenom ove godine je takođe povećan, a kako objašnjavaju vatrogasci uzrok je  pre svega sušna godina, međutim, sve su češći požari izazvani ljudskim faktorom.

Tomić je apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru jer može doći do požara većih razmera i veće materijalne štete.

Dali smo akcenat na kažnjavanje zbog požara na otvorenom, obilazimo teren i sprovodimo akcije u koordinaciji sa policijskom upravom“.

Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend