Društvo Sport

Grad planira rekonstrukciju fudbalskog stadiona?

Foto: Boom93/MMV
U usvojenom Rebalansu 1 budžeta Požarevca našla se i stavka rekonstrukcije i sanacije fudbalskih terena, odnosno stadiona Fudbalskog kluba MIP koji se nalazi u ulici Ilije Gojkovića.

Kako je naznačeno, za ove radove ove godine je planirano da se izdvoji  34 036 829 dinara sa PDV-om, dok bi sledeće 2022. godine iz budžeta bilo izdvojeno 30 000 000 dinara sa PDV-om.

Kako Boom93 saznaje tokom rekonstrukcije stadiona planirano je da se sadašnja travnata podloga zameni sa veštačkom travom. Takođe, iza ovog terena bi trebalo da se izgrade i dva manja fudbalska igrališta.

Rekonstrukcijom stadiona MIP-a stekli bi se uslovi da fudbalski klubovi koji koriste Gradski stadion dobiju pomoćni teren.

Foto: Boom93/M. Veljković – Sadašnji teren je u teškom stanju

Potreba za pomoćnim fudbalskim terenom je velika kako bi se rasteretio Gradski fudbalski stadion, pošto na njemu treniraju pored seniorskih timova FK Mladi radnik 1926 i ŽFK Požarevac i mladje kateogrije ovih klubova. Takođe na njemu se održavaju pored fudbalskih utakmica i utakmice u Američkom fudbalu.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • samo nam još jedan fudbalski teren nedostaje…zar ne? Fudbalski teren ima svako, pa i najmanje selo u Srbiji. Fudbal nam je na najnižim mogućim granama. Fudbalski klubovi dobijaju najviše novca iz budžeta. Fudbal nam je na najnižim mogućim granama. Fudbaleri su najplaćeniji sportisti na svetu. Fudbaleri su, uglavnom, polupismeni primitivci koji prostu rečenicu ne umeju da kažu.
    E, sad. Najbliži zatvoreni bazen nam je u Pančevu, ako ne računamo ruc Ždrelo, koji ni nije bazen u pravom smislu. Najskuplja stavka kod održavanja zatvorenog bazena je grejanje vode. Požarevac ima JP Toplifikacija, koja bi mogla da besplatno greje takav objekat. Srbija ima nebrojene medalje u vaterpolu i plivanju. Zašto se ne podstiče razvoj sporta koji donosi medalje, a ne uprorno upumpava novac u nešto što nikada nije davalo rezultate, kao što je fudbal?

%d bloggers like this:
Send this to a friend