Društvo

Grad: Tačka Odluke koja se odnosi na broj kućnih ljubimaca stupa na snagu za šest meseci

Foto: Boom93/MMV
Nakon stupanja na snagu Odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Požarevca, ali i negodovanja jednog dela javnosti, iz Gradske uprave grada saopštili su da i pored stupanja na snagu ove Odluke sporna tačka koja se odnosi na broj kućnih ljubimaca stupa na snagu za šest meseci.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Grad Požarevac je na Skupštini, koja je održana 11. februara, doneo Odluku o držanju kućnih ljubimaca i egzotičnih životinja.

Nakon negodovanja jednog dela javnosti na tačku ove Odluke koja se odnosi na broj kućnih ljubimaca po domaćinstvu, gradonačelnik Saša Pavlović je najavio da će se sporna tačka promeniti.

Кako, usled poštovanja pravne procedure, svaka odluka nakon donošenja u Skupštini grada mora biti objavljena u Službenom glasniku, tako je objavljena i ova.

Кako je na konferenciji za medije organizovanoj tim povodom najavio gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, u periodu od šest meseci do stupanja sporne tačke ove odluke, obaviće se dodatne konsultacije sa građanima i referentnim udruženjima iz ove oblasti da bi se ista korigovala i prilagodila.

Podvlačimo, sporni deo odluke nije stupio na snagu a do pravosnažnosti iste, tačka će biti promenjena”, saopšteno je iz Gradske uprave grada Požarevca.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Mnogo toga je dvosmisleno kada se govori o stupanju na snagu ove Odluke,odnosno sporne tačke “koja se odnosi na broj kućnih ljubimaca po domaćinstvu”, kao i o mnogim drugim tačkama koje su u suprotnosti sa Zakonom o dobrobiti životinja (Sl.glasnik RS 41/2009). Odluke lokalnih samouprava nisu iznad zakona i Ustava, te se smatra da je i ova Odluka u suprotnosti sa Zakonom i Ustavom i mora se promeniti u celini, a ne samo “sporna tačka”. O tome ćemo razgovarati na najavljenom sastanku, te ako se i dalje bude insistirali ne nekim tačkama koje su u suprotnosti sa navedenim Zakonom, Udruženje “Požarevačke šapice” će se obratiti Ustavnom sudu.

%d bloggers like this:
Send this to a friend