Društvo Naše pare

Grad traži privatnog partnera za gradski i prigradski autobuski prevoz

Grad Požarevac pokrenuo je otvoreni postupak za poveravanje gradskog i prigradskog javnog prevoza privatnom partneru po modelu javno-privatnog partnerstva. Ova usluga poverava se na period od 15 godina.
ilustracija: Pixabay

Troškovi prevoza bi se obračunavali po pređenom kilometru, a grad bi prevozniku za obavljanje delatnosti plaćao određenu naknadu na mesečnom nivou.

Inače, prema projektu javno-privatnog partnerstva, procenjuje se da bi na ime naknada u narednih deceniju i po Grad Požarevac trebalo da izdvoji najviše do 2,8 milijardi dinara. Taj novac bi se delom obezbedio iz prihoda nastalog od dislocirane naplate karata koja bi se direktno slivala u budžet. Ostatak su izdvajanja iz za subvencionisani prevoz putnika.

Privatnik sa najpovoljnijom ponudom bi odmah po zaključenju ugovora i pribavljanju dozvola trebalo da preuzme trenutne autobuske linije, a u roku od mesec dana uvela bi se elektronska naplata karata u vozilima.

Pripremni period bi se okončao za najviše 6 meseci, nakon čega bi prevoz putnika trebalo da se obavlja isključivo vozilima sa pogonom na kompresovani prirodni gas (KPG).

Obaveza privatnog partnera biće da poseduje 25 autobusa sa savremenim sistemom upravljanja flotom, brojanjem putnika i elektronskih karata, čija je starost najviše do 9 godina.

Svi autobusi bi trebalo da imaju kapacitet od 37 mesta za sedenje, 37 mesta za stajanje i jedno mesto za OSI.

Privatni prevoznik bi pored odgovarajućeg iskustva u obavljanje delatnosti u radnom odnosu trebalo da ima minimum 46 vozača autobusa i 3 mehaničara autobusa.

Njegova obaveza je kapitalno investiranje u procenjenoj vrednosti od 690 miliona dinara i to u prvoj godini 345 miliona dinara koje se odnosi na nabavku vozila na KPG pogon i još 345 miliona dinara u 8.godini za obnavljanje voznog parka.

Cenu karata, naplatu i kontrolu prodaje vršiće Grad Požarevac. Ovo se odnosi na red vožnje.

Jednom godišnje, privatnik bi trebalo da napravi analizu linija i predloži eventualne izmene, a ukoliko se poveća broj putnika i kilometraža da nabavi i dodatne autobuse.

Otvaranje ponuda je 10.avgusta, a odluka o ozboru privatnog partnera bi trebalo da bude doneta u roku od 60 dana.

Tekst je nastao u okviru projekta “Transparetno i javno – Gde idu naše pare ” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend