Društvo

Gradi se novi sportski centar u Golupcu?

Foto: Pixabay/Ilustracija
Opština Golubac pozvala je sve zainteresovane na javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje sportskog centra u ovom mestu.

Kako se navodi u projektu planirana izgradnja sportskog centra je prostorna celina „Centar“. Ova  prostorna celina obuhvata aluvijalnu ravan pored Dunava, gde se nalazi centralna gradska zona. S obzirom na oblik i pravac pružanja centralnog gradskog jezgra. Javni i komercijalni sadržaji su disperzno   postavljeni, saglasno pravcu pružanja cele zone, sa nešto izraženijom koncentracijom između hotela i zgrade opštine.

Predviđeno je uređenje zone priobalja sa rekonstrukcijom obalo utvrde i  sistema zaštite od provirnih voda, izgradnja bicikilističko-pešačke staze, izgradnja pristaništa i marine. Takođe je planirano i uređenje površina za sportsko-rekreativne i zabavne sadržaje (plaža, javne zelene površine, sportski centar, ribarsko selo na lokaciji “donje marine” na izlaznom pravcu ka Donjem Milanovcu), čime se stvaraju   uslovi za kvalitetan prihvat turista, koji bi pristigli vodenim putem, kao i za boravak turista i stanovništva.

Foto: Opština Golubac

Javna prezentacija se održava do 13. aprila, a projekat zainteresovani mogu pogledati u svečanoj sali opštine Golubac.

Takođe projekat izgradnje sportskog centra možete pronaći i OVDE.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend