Društvo Naše pare

Gradiće se još jedan kružni tok u Požarevcu?

Projektom o tehničkom regulisanju saobraćaja, urađenom pre dve godine, omogućene su promene režima saobraćaja u pojedinim delovima Požarevca.
Boom93/ Raskrsnica ulica gde bi trebao da se gradi novi kružni tok

Grad Požarevac bi tokom 2021. godine trebalo da dobije projekat izgradnje novog kružnog toka. On bi trebalo da se izgradi na raskršću  Dunavske, Veljka Vlahovića i Zmaj Jovine ulice.

Dragan Stanojević, predsednik  Saveta za bezbednost saobraćaja za Boom93 kaže da bi se izgradnjom ovog kružnog povećala bezednost učesnika u saobraćaju.

“Posle izgradnje kružnog toka saobraćaj bi se malo usporio, a sa druge strane bi ulepšala bi se saobraćajna mreža u gradu. Sredstva koja su izdvojena  opredeljena su za projekat novog kružnog toka, a sama izgradnja je u nekoj daljoj perspektivi” rekao je Stanojević.

Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja

U planu je realizacija projekta izmene režima saobraćaja u svim bočnim ulicama koje se uključuju na ulicu 27. Aprila, odsnosno Lučički put. Zbog širine kolovoza iz dvosmernih u jednosmerne  “prelaze” ulice koje se nalaze bočno u odnosu na Lučički put. To su, Žagubička, Zaječarska, Kučevačka, Leskovačka, Crnogorska, 4. jula, Pirotska i Cincar Janka. Za ovaj projekat sredstva su obezeđena.

Stanojević je rekao da ove promene neće prouzrokovati nikakve saobraćajne probleme, jer je uličnom mrežom u ovom delu grada omogućeno kružno kretanje iz jedne ulice u drugu.

Stanojević kaže da doći i do promene režima saobraćaja u Deligradskoj, Skopljanskoj i Prilepsoj ulici.

“Prilepska ulica ostaje jednosmerna, ali će kretanje biti omogućeno iz  smera suprotnog doskorašnjem, odnosno biće jednosmerna iz pravca Železničke stanice ka Kosovskoj ulici. Skopljanska ulica ne ispunjava mogućnost dvosmernog saobraćaja, te će biti jednosmerna, kao i deo Deligradske ulice, do ukrštanja sa Skopljanskom” rekao je Stanojević.

Jednosmeran režim saobraćaja određen je i u ulicama kod Medicine rada, odnosno u  ulicama Sitnička, Knićaninova i Uglješina, istakao je Stanojević.

Tekst je nastao u okviru projekta “Transparetno i javno – Gde idu naše pare ” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend