Društvo

Gradiće se pešačko – biciklistička staza Požarevac – Žabari?

Foto: Pixabay/Ilustracija
Grad Požarevac pokrenuo je Javnu nabavku za izradu projekta pešačko – biciklističke staze koja će ići pored državnog puta Požarevac – Žabari.

U specifikaciji Javne nabavke navodi se da  Grad Požarevac u svom Planu i programu rada planira da dovrši izgradnju pešačko-biciklističke staze paralno trasi državnog puta Požarevac – Žabari kroz naselja Lučica, Prugovo i Poljana u dužini od oko 3600 m.

Osnovni cilj izrade tehničke dokumentacije je da se uspostave pešačko-biciklistički koridori  i poveća bezbednost pešaka i biciklista kao najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju. Definisanje režima pešačko-biciklističkog saobraćaja mora biti u skladu sa karakteristikama i kapacitivnim sposobnostima biciklističke infrastrukture, kao i visinskog i situacionog položaja pešačko-biciklističke staze u odnosu na trasu državnog puta. Takođe, potrebno je i da se u koridoru staze obezbedi potrebna osvetljenost u noćnim satima.

Procenjena vrednost Javne nabavke iznosi 892 238 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 26. oktobar do 10 časova.

U toku izrada projekta rekonstrukcije Lučičkog puta, planira se izgradnja novih biciklističkih staza

Grad Požarevac dodelio je ugovor za izradu projekta rekonstrukcije ulice 27. aprila, koja je među Požarevljanima poznatija kao Lučički put, preduzeću Harmonija projekt iz Valjeva za 1 544 000 dinara bez PDV-a.

Ovaj projekat treba da obuhvati celu rekonstrukciju ove ulice kao i izgradnju i rekonstrukciju biciklističko – pešačkih staza, koje će biti spojene sa stazom u naselju Lučica.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • provozajte se postojećim stazama,asfalt ima ali mnogo neravno,točkove i zube da uzgubiš,ako tako pravite a hoćete jer drugačije ne umete nemojte ni praviti

%d bloggers like this:
Send this to a friend