Društvo

Gradu predati potpisi u peticiji da se novac iz budžeta preusmeri za lečenje dece

Predstavnici inicijative „Za pravo na život Dušana, Luke, Pavla i Aleksie“ predali su danas Gradu Požarevcu potpise u peticiji kojom traže od lokalne samouprave da se izvrši prenamena novca iz budžeta i sredstava usmere za lečenje četvoro dece.

Jedan od predstavnika ove inicijative, Slobodan Vasić rekao je da je predato 2.563 potpisa, od kojih je 2.210 prikupljeno onlajn, a ostatak (353) na terenu.

U peticiji se zahteva da se po hitnom postupku sredstva iz gradskog budžeta namenjena aktivnostima razvoja turizma i kulture poput dočeka 2021.godine, dočeka Pravoslavne nove godine, nabavke novogodišnje deokracije, Viminacium festa, glumačkih svečanosti, Majske gitarijade, putovanja glumačkog i folklornog ansambla, predstava i koncerata Centra za kulturu, projekta Ljubičevske konjičke igare, a koja nisu i neće biti realizovana zbog pandemije koronavirusa, preusmere za lečenje i pomoć deci, Luki Nešiću, Dušanu Ratkoviću, Pavlu Paunoviću i Aleksii Žigrai.

Vasić kaže da je za lečenje te dece nedostaje oko 350.000 evra. Prema njegovim rečima Grad se oglušio o zahteve, a u inicijativi očekuju da će lokalna samourava naći rezervna sredstva da pomogne.

Saša Pavlović (foto arhiva UU/Boom 93)

„Gradonačelnik svojim obraćanjem preko medija da grad nema para i da ne mogu sredstva da se prenamene, samo stvara još veću odbojnost i želju kod ljudi da žele da potpišu ovu peticiju. On je toga svestan“, rekao je Vasić.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović ranije je na konferenciji za novinare rekao da ne postoji način da jedan Grad daje donaciju, pa makar to bila donacija za lečenje bolesne dece.

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend