Društvo

Grčka granica ostaje kompletno zatvorena za Srbe do 1. avgusta?

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji, Grčka granica mogla bi da ostane zatvorena za srpske turiste sve do 1. avgusta.
Pixabay/Ilustracija

Ovo znači da prolaska neće biti ni sa negativnim testom na virus korona. Razlog za ovakvu odluku jeste sve veći broj zaraženih virusom korona u Srbiji. Grčke granice ostaće zatvorene za srpske turiste i nakon 15. jula, nezvanično saznaje “Blic”.

Podsetimo, grčke vlasti su, zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom, početkom jula donele odluku da ne puštaju srpske turiste na jedinom otvorenom drumskom prelazu Kulata – Promahonas (bugarsko-grčka granica), a obustavljeni su i avio letovi iz Beograda.

Grci su najavili da će do 15. jula analizirati situaciju i doneti novu odluku, koja je, po svemu sudeći, negativna po sve naše putnike koji su planirali letovanje u Grčkoj.

U međuvremenu Grci su na prelazu Kulata – Promahonas uveli obavezne negativne nalaze na pi-si-ar (PCR) testovima na koronu ne starije od 72 časa. I to za sve putnike, a ne samo za srpske turiste.

Prema najnovijim informacijama, grčke granice bi za srpske turiste ostale zatvorene barem do 1. avgusta, kada bi se radilo novo “skeniranje” epidemiološke situacije.

Ljajić: Nismo dobili odluku, mala mogućnost da se granice otvore i posle 1. avgusta

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije u Vladi Srbije, kaže da nisu dobili nikakvu zvaničnu odluku.

– Još nema ni nikakvog nagoveštaja iz Grčke, ali Grci mogu i 15. jula samo da produže tu zabranu do 1. avgusta… Čak zbog porasta broja zaraženih u Srbiji već sada se može reći da je mala mogućnost da otvore granice i 1. avgusta… – rekao je za “Blic” Rasim Ljajić.

I direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić kaže za “Blic” da ovo udruženje još nema zvaničnu potvrdu iz Grčke ovim povodom, ali da, na žalost, očekuju da granice neće biti otvorene 15. jula.

 

 

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend