Društvo

Grupa manjih prevoznika traži razgovor sa gradonačelnikom

Grupa autobuskih prevoznika iz Kostolca, Lučice, Malog Crnića i Klenovnika uputila je dopis gradonačelniku Požarevca i zatražila sastanak povodom postupka sprovođenja tendera za javno-privatno partnerstvo u gradskom i prigradskom saobraćaju.
foto ilustracija Pixabay

U pismu su prevoznici „Stevanović Turs“, „Petrović Turs“, „Glamur Turs“ i Galeb Travel“ izrazili nezadovoljstvo tenderom uz konstataciju da su uslovima oštećeni, odnosno da im je uskraćena mogućnost da obavljaju prevoz putnika.

Oni smatraju da je period dodele komunalne usluge javnog prevoza od 15 godina predug, uslovi u pogledu voznog parka prestrogi i nebezbedni jer u Požarevcu, kako tvrde, ne postoji nijedna pumpa za tečni naftni gas, a vozila na taj pogon vrlo teško pribaviti na tržištu.

Oni smatraju i da je trebalo da je uslovima tendera trebalo da se napravi mogućnost da i manji prevoznici imaju potencijalne mogućnosti da participiraju u prevozu.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • lep pokušaj ali mali zna kako jedan čika lupa šamare,nagledao se kod prethodnog šefa.Mora tako da bude,pomirite se,jednostavno Kabadahija je video da je Požarevac neiskorišćen za lopovluk pa je rešio da iskoristi priliku.Između ostalog 62% je reklo da šamarima i bezvlašću

%d bloggers like this:
Send this to a friend