Društvo

Hapšen zbog zloupotreba u gazdinstvu Severni Kučaj, pa postavljen na čelo drugog

Foto/ T.S. Čačalica borova šuma
Sadašnji direktor Šumskog gazdinstva Kragujevac Nenad Živković pre tri godine hapšen je zbog zloupotreba u okviru drugog Šumskog gazdinstva Severno Kučevo na čijem je čelu tada bio. Umesto da ga procesuira jer je kao funkcioner dozvolio zloupotrebe u gazdinstvu Srbijašuma, tužilac je odlučio da primeni zakonsku mogućnost, takozvani oportunitet i krivičnu prijavu protiv njega odbaci naloživši mu da nadoknati štetu i uplati novac u humantarne svrhe.

Na taj način Živković je ostao neosuđivan, a nadležni u Srbijašumama imenovali su ga na čelo drugog Šumskog gazdinstva, ovog puta onog u Kragujevcu.

Početkom juna 2018. godine, policija u Požarevcu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, uhapsila je tri osobe iz šumskog gazdinstva Severni Kučaj, inače jednog od dela preduzeća Srbijašume.

Kako je tada saopšteno, uhapšeno je odgovorno lice šumskog gazdinstva Severni Kučaj iz Kučeva N.Ž. (1972), kao i D.M. (1979) i O.S. (1970), kome se na teret stavlja i krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Mediji tim povodom prenose da je odgovorno lice ovog gazdinstva ustvari Nenad Živković za koga navode da je u tom trenutku “treći kadar Srpske napredne stranke iz Despotovca koji je uhapšen pod sumnjom na zloupotrebu službenog položaja”.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend