Društvo

Hoće li inspekcijske kontrole u gradu biti pojačane?

bašta kafić
Foto/T.S. Bašta kafić
Pomoćnik ministra zdravlja Goran Stamenković danas je najavio pojačan rad inspekcija na terenu i pojačanu kontrolu sala za proslave. Boom93 je sa inspekcijskim službama u gradu proveravao kakva je situacija u Požarevcu i hoće li nadzor biti pojačan.

Žaklina Jovović, rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove u gradu kaže da inspekcijske službe još uvek nisu dobile precizna uputstva od Ministarstva zdravlja o pojačavanju inspekcijskog nadzora.

Naša služba za sada nije ništa dobila od Ministarstva, s tim da je kontrola i do sada vršena, a nastavićemo i dalje dok nam ne stignu neka nova uputstva”, kaže Jovović.

Prema njenim rečima na snazi su iste mere kao i do sada, kontrole se kontunuirano rade u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, a sve inspekcijske službe su uključene u sprovođenje nadzora.

Koje mere su trenutno na snazi?

Premijerka Ana Brnabić je nakon sednice Kriznog štaba u subotu podsetila da je između ostalog, jedna od mera koja je na snazi, obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru na javnom mestu, kao i u svim vrstama prevoza osim sopstvenog automobila.

Dozvoljeno je i okupljanje više od 500 ljudi, ali uz odobrenje Kriznog štaba i pridržavanja protivepidemioloških mera.

Da li će neke proslave biti prekinute?

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković je najavio i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu i pojačanu kontrolu sala za veselja.

Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo i da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija, a tek ćemo sada pooštriti nadzore nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave”, poručio je Stamenković.

Navodi da je u tu kontrolu krenula tržišna inspekcija, koja će biti neka vrsta savetodavne podrške svim pravnim licima, da ih ponovo podseti na mere koje su mesecima na snazi.

Na pitanje šta će biti ako se vlasnici objekata ni nakon tog podsećanja ne budu pridržavali mera, Stamenković kaže da će pojačane kontrole proslava krenuti od četvrtka do nedelje.

Naše kontrole će krenuti praktično pojačano u produženom vikendu od četvrtka. Ove nedelje će se raditi taj pojačan nadzor, ali od četvrtka ide jedan drugi modalitet – ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu„, objasnio je Stamenković.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kafić 30 gostiju a svadbarske sale 300 gostiju. Kafići se obilaze a u svatove ne idete, niste pozvani verovatno, a i rizično je možete koronu da dobijete

%d bloggers like this:
Send this to a friend