Društvo

Hoće li biti vašara?

Boom93/N. Stojićević
Još uvek je upitno da li će ove godine biti organizovan tradicionalni sedmojulski vašar u Požarevcu.

Kako Boom 93 saznaje iz JKP „Komunalne službe“ odluka o održavanju vašara će biti doneta na osnovu epidemiološke situacije u narednom periodu i u zavisnosti od odluka Gradske uprave grada.

Sve zavisi kako od epidemiološke situacije u gradu, tako i od toga da li će u narednom periodu biti ukinuta vanredna situacija na teritoriji grada, koja je zbog epidemije koronavirusa bila uvedena u novembru prošle godine, rečeno je iz ovog preduzeća.

Iako do vašara ima više od mesec dana, prema informacijama koje smo dobili odluka će najverovatnije biti doneta do sredine narednog meseca, kako bi mogli da se ispoštuju svi propisi oko same organizacije ove manifestacije ukoliko bude doneta odluka o održavanju.

Danas je direktorka ZZJZ Ana Jovanović za Boom 93 potvrdila da je epidemiološka situacija u gradu poslednjih par nedelja stabilna.

Ona je najavila da će 31. maja uputiti predlog gradonačelniku Požarevca za ukidanje vanredne situacije na teritoriji grada.

Ukoliko se oslonimo na epidemiološku sliku u gradu, ali i celom okrugu i na najave nadležnih o mogućem ukidanju vanredne situacije, mozda ćemo ipak ove godine prošetati vašarom koji je prema nekim procenama, pored šabačkog i negotinskog jedan je od najvećih u Srbiji.

 

 

 

Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Miris urina u centar grada, baš nam nedostaje, Lole Ribara šta mislite jel nam lepo, kese, smeće

  • Ivanjdanski vašar je tradicija u Požarevcu,taj vašar je upisan i u “crkveni kalendar”,prošle godine su “stručnjaci” ukinuli Vaskrs,sve slave,kao i vašar,naravno ove godine će ponoviti zločin,jer je takva globalna agenda!!!
    Lokalni vlastodržci-kabadahije bi trebalo da napokon urede lokaciju vašara,a ne da se hoda po prašini,po blatu u nehigijenskim uslovima!
    U suštini biće onako,kako odluče globalne patokrate,lokalni vlastodržci-kabadahije,medicinski “eksperti” i patokratski MSM!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend