Društvo

Hoće li grad konačno uspešno da sprovede jednu nabavku za prevoz?

Foto: Pixabay/Ilustracija
Lokalna samouprava raspisala je Javnu nabavku za prevoz učenika sa teritorije grada.

Nabavka je podeljena na posebne partije. Partija jedan odnosi se na prevoz učenika osnovnih, dok partija 2 obuhvata prevoz učenika srednjih škola.

Kako se navodi u Tehničkoj specifikaciji okviran broj učenika osnovnih škola koji koriste prevoz je 987.

Autobuski prevoz učenika vrši se u skladu sa rasporedom rada osnovnih škola na teritoriji grada Požarevca. Deca iz svih naselja moraju biti u svojoj matičnoj školi najkasnije do 7:30 časova svakog radnog dana po školskom kalendaru, a organizovani povratak dece najkasnije u roku od pola sata po završenoj nastavi svih razreda. U specifikaciji se navodi i da prevoznik se obavezuje da izda vozne karte svim učenicima-korisnicima prevoza. Mesečna karta važi za neograničeni broj putovanja.

U drugoj partiji nabavke se kaže da broj učenika srednjih škola kojibi  koriste subvencionisani prevoz je 667. Kao i za učenike osnovnih škola prevoznik se obavezuje da izda vozne karte svim učenicima. Mesečna karta važi za neograničeni broj putovanja.

Procenjena vrednost Javne nabavke iznosi 22 863 636,36 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 18. avgust do 12 časova.

Grad nije uspeo da sprovede nabavku za novi sistem javnog prevoza

Grad Požarevac je početkom godine po drugi put pokušao da uvede novi sistem javnog prevoza. Požarevac je svoju javnu nabavku obustavio nakon rešenja Republičke komisija za zaštitu prava koja je donela rešenje kojim je delimično poništila postupak javne nabavke za izbor javno-privatnog partnera sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko – prigadskog prevoza putnika. Javna nabavka za gradski i prigradski javni prevoz, koja raspisana je početkom godine, bila je suspendovana zbog uložene žalbe za zaštitu prava koja je podnela kompanija Arriva Litas iz Požarevca.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend