Društvo

Hoće li konačno proraditi nova industrijska zona?

Foto: Boom93/MMV - Nova industrijska zona
Grad Požarevac objavio je javni oglas  za prikupljanje prijava za učestvovanje  u postupku javnog nadmetanja za građevinsko zemljište koje se nalazi u novoj industrijskoj zoni.

Kako se navodi u oglasu način korišćenja površina građevinskog zemljišta na  katastarskim parcelama iz ovog oglasa i osnov za izdavanje lokacijskih uslova, odnosno građevinske dozvole je  Plan detaljne regulacije „Severni blok industrijske zone“ u Požarevcu.

Kako je objavljeno grad prodaje 7 parcela u ovoj industrijskoj zoni. Cene se kreću od 2 041 520 dinara do 3 197 250 dinara.

Foto: GeoSrbija – Parcele koje su na prodaju

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača za građevinskog zemljište  je  najviši iznos izlicitirane cene, odnosno najpovoljnija cena, izražena u evrima na dan sprovedene licitacije.

Uslov za učešće u postupku javnog nadmetanje je izvršena uplata depozita u visini od 20% od početne cene građevinskog zemljišta za koje se podnosi prijava.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnom  listu ,,Politika“.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je na konferenciji za medije rekao da ima interesovanja od strane investitora za zemljište u novoj industrijskoj zoni. On je naveo da su interesenti  mahom naši domaći privrednici, odnosno sa teritorije grada Požarevca.

“Privrednici koji su izrazili interesovanje bave se obradom metala, proizvodnjom obuće, trgovine, proizvodnjom mašina. Takođe imamo interesovanje jednog preduzeća iz IT sektora kao i interesovanje preduzeća koje se bave uslužnom delatnosti” rekao je Pavlović.

Podsetimo da je u martu 2020. godine Grad Požarevac je bez naknade ustupio zemljište od 40 ari mešovitom preduzeću „Bambi Success“ za izgradnju pogona za preradu i proizvodnju kafe. Pogon bi trebalo da se nalazi u Severnom bloku nove industrijske zone.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend