Društvo Sport

Hoće li Požarevac uskoro dobiti pomoćni fudbaski teren i atletsku stazu?

Na današnjoj konferenciji za medije predsednika Upravnog odbora Fudbaskog kluba Mladi radnik obelodanjeno je da su napravljeni prvi koraci ka izgradnju jednog pomoćnog stadiona sa fudbalskim terenom i atletskom stazom.

Pixabay/ilustracijaKako je rekao Senad Marić, predsednik Upravnog odbora gradsko veće Požarevca je opredelio sredstva za izradu idejnog projekta pomoćnog stadiona.

„Iz budžeta grada za izradu urbanističkog projekta izdvojeno je 850 000 dinara i to je potvrđeno na sednici gradskog veća. Od ključnog značaja je zajednička saradnja gradskih struktura sa sportskim organizacijama, lokalne samouprave sa Mladim radnikom kako bi se ovaj strateški projekat realizovao“  istakao je Senad Marić.

Vojislav Bojatović, sportski direktor i Senad Marić predsednik UO FK Mladi radnik 1926

On je kazao da će pomoćni stadion koristiti sve sportske organizacije.

„Na prostoru „Vašarišta“ je planirano da bude fudbalski teren koji će biti u dužini od 70 do 120 metara i teren će biti ograđen. Oko terena je panirana izgradnja atletske staze sa minimum četiri trake. Ukoliko bude prostora možda će se uraditi i staza sa osam traka. Smatramo da će pomoćni teren pomoći fudbalskom klubu pošto kada je Mladi radnik igrao Superligu bio jedini klub bez takvog jednog terena. Dobiće se jedan novi izgled ovog prostora gde će moći da se odigravaju zvanične utakice omladinskog pogona, utakmice Ženskog fudbalskog kluba kao i utakmice Kluba američkog fudbala . rekao je Marić.

Lokacija „Vašarište“ gde bi se trebalo izgraditi pomoćni stadion

Senad Marić je naglasio da očekuje da će radovi početi u oktobru, ali nerealno je reći tačan datum početka radova dok se sve papirološki ne reši. On je dodao da od dana kada počnu radovi potrebno je oko 6,7 meseci da se oni završe.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend