Društvo

Humanitarni rukometni turnir za Milicu

Omladinski rukometni klub Mladi radnik organizuje humanitarni rukometni turnir za prikupljanje sredstava za lečenje požarevljanke Milice Radenković.

Turnir se održava u nedelju 1. avgusta na Stadionu malih sportova kod Hale Sportova u Požarevcu. Učešće na turniru uzele su sledeće ekipe: ORK Mladi radnik, Žrk Požarevac, RK Nemanjić i ekipa drugara.

Turnir počinje u 19 časova, a organizatori navode da je cena ulaznica po sopstvenoj mogućnosti gledalaca turnira.

Milica Radenković je je rođena 31. januara 2006.godine. Od rođenja joj je dijagnostifikovana spina bifida –  teži oblik deformiteta kičmenog stuba. Zbog svoje dijagnoze ona je odmah po rođenju operisana, ali kao posledica ostaje otežan i ograničen hod. Bubrežni je bolesnik prvog stepena, a 2017.godine dijagnostikovana joj je Syringomyellia i Tethered cord syndrome.

Milica je upisala Požarevačku gimnaziju, sa velikim uspehom svira klavir, pohađa časove engleskog jezika i odličan je đak.

Sredstva su joj potrebna za medicinski potrošni materijal, za svakodnevne fizikalne terapije, kao i za spravu “Ginger MD” uz pomoć koje bi se očuvala mogućnost hodanja. Sredstva su takođe potrebna za specijalističke preglede, kao i za putne troškove i smeštaj.

Milici još možete pomoći i Slanjem SMS poruke, tako što u tekst poruke treba da se upiše 1072 a nakon toga pošalje na broj 3030.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ponovo se zahvaljujem Markoniju i redakciji portala BOOM 93 što sve vreme prate i podržavaju sve humanitarne akcije koje mogu spasiti našu obolelu decu! Hvala i bravo!!!

    Nadam se da će humanitarna akcija biti uspešna i da ćemo pomoći našoj mladoj sugrađanki!

    Naravno,odmah šaljem sms za pomoć! To možemo svi da uradimo,ako imamo mogućnosti!

    Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine!!! Jer užasno kradu novac od naroda,a decu lečimo sms porukama i humanitarnim akcijama!!!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend