Društvo

I ove godine javni radovi u svim mestima u Braničevskom okrugu

Opštine Kučevo, Veliko Gradište, Petrovac na Mlavi, Žagubica, Golubac i Malo Crniće su konkurisale za sufinansiranje uz pomoć sredstava Republike Srbije, dok je Grad Požarevac obezbedio kompletna sredstva za aktivnosti lokalnog akcionog plana zaposljavanja (LAPZ) u kojima će Filijala Požarevac biti tehnička podrška.
NSZ filijala Požarevac

“Grad Požarevac je svoja sredstva ove godine opredelio za sprovođenje javnih radova za nezaposlena lica i programa stručne prakse. Konkursi su završeni 06.08.2020. godine. U toku je donošenje odluka a potom sledi potpisivanje ugovora”- rekla je za Boom93 direktorka NSZ filijala Požarevac”- Sonja Mirić Mladenović.

Na javnim radovima biće angažovano najmanje pet lica i to prvenstveno iz grupe teže zapošljivih lica, a oni će biti angažovani na period od najviše četiri meseca. Lica će biti angažovana na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, a za svoj rad primiće platu od 28.000 dinara mesečno.

Radovi će se izvoditi u tri oblasti, održavanje i zaštita životne sredine i prirode, socijalne i humanitarne delatnosti i održavanje i obnavljanje javne infrastrukture.

Opština Kučevo se opredelila za javne radove i samozapošljavanje po lokalnom akcionom planu za zapošljavanje, opština Veliko Gradište za programe stručne prakse i subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

U opštini Petrovac na Mlavi takođe se sprovodi aktivnost programa samozapošljavanja i javnih radova, a opština Golubac pored javnih radova se opredelila i za aktivnost subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Opštine Žagubica i Malo Crniće ove godine će sprovoditi javne radove po LAPZ-u.

Konkursi za javne radove su završeni, donete su odluke i u toku je sklapanje ugovora. Ostali konkursi su u toku.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend