Društvo

I Požarevačke turističke agencije uzele učešče u protestu, da li će Vlada čuti njihov apel?

Predstavnici većeg broja Turističkih agencija iz cele Srbije odazvali su se pozivu Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i uzeli učešće  u protestu pod nazivom „Deset minuta za spas turizma“. Protest je organizovan u Beogradu, Nišu, Novom Sadu I Kragujevcu a učešće u protestu su uzeli i predstavnici Požarevačkih turističkih agencija.
Boom93 /protest turistickih radnika

Protest ima za cilj da pokaže da se zaposleni nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji i da zbog epidemije korona virusa već mesecima ne ostvaruju nikakve prihode.

Od nadležnih institucija zatražena je finansijska pomoć u vidu isplate bruto minimalca za šest meseci, otpis poreza i doprinosa za prva tri meseca opšte pomoći privredi, moratorijum na obaveze prema finansijskim institucijama u narednih devet meseci, dodatna sredstva samo za sektor turizma i transporta u Fondu za razvoj, sa ubrzanom procedurom odobravanja i isplate kredita, i odlaganje obaveza plaćanja poreza na imovinu preduzeća i poreza na dobit dok traju vanredne okolnosti.

Boom93/ protest turističkih radnika

Turistički radnici i zaposleni u javnom prevozu zatražili su i nefinansijsku pomoć koja bi se ogledala u izmenama određenih podzakonskih i zakonskih akata koji bi u ograničenom vremenskom periodu omogućili lakši rad u tim sektorima.

Apel za pomoć, prema rečima turističkih radnika, ostao je bez odgovora predsednika Srbije Vlade Srbije, Ministarstva trgovine i turizma iako je potpuno izvesno da će za opravak sektora turizma biti potrebno duže vreme.

Protest „Deset minuta za spas turizma“organizovan je u isto vreme u Nišu, u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend