Društvo

Ilić: “Ne može ovako da pada lamperija, da neko pogine”

Foto: Boom 93/S. Lisac
Drvena lamperija pala je sa krova zgrade u Tabačkoj čaršiji, ispred ulaza broj 6, kod pasaža koji izlazi na parking. Srećom, nije bilo povređenih.

Boom 93 pitao je upravnika Svetomira Ilića kakve će mere preduzeti kao zastupnik stanara i da li obavestio nadležne organe? Ilić je zastupnik stanara parnih ulaza stambenih zgrada u Tabačkoj čaršiji, odnosno brojeva od 2-12.

“Do te lamperije ni na koji način ne može da se dođe, jer je to velika visina. Mora da se ukloni, ali je nemoguće da joj se priđe. Prošli put kada je odatle otpao lim, vatrogasci su mi rekli da oni nemaju tolike merdevine, da bi se to radilo.”

Podsećajući na projekat nadgradnje svih stambenih zgrada u nizu, krajem devedesetih,  Ilić je rekao da stanarima  prokišnjava i krov, te muče muku sa golubovima koji su se “uselili” u pukotine krova i prave veliki nered.

“Po meni bi grad trebalo da snosi neku odgovornost”, kaže on i dodaje da je gradonačelnik  najavio da će srediti Tabačku čaršiju, ali smatra da ne može da se Tabačnica pretvara u pešačku zonu ukoliko se prvo ne srede prioriteti.

Zatražiće hitan sastanak sa gradonačelnikom Požarevca, Sašom Pavlovićem, kako bi rešili problem nadgrađenih krovova i trule lamperije.

“Tražiću da se preduzme nešto i izdvoje sredstva da se ovo sanira. Ne može ovako da pada lamperija, da neko pogine, nekome da padne na glavu, a prolazno je dole, staza je prolazna. Ko će da odgovara? Gospodine Pavloviću ko će da odgovara za ovo?, pita Ilić.

Foto: Boom 93/S. Lisac

Ovo nije prvi put da na ovom potezu otpadaju komadi krova. Krajem januara ove godine otkačio se lim sa krova koji je više od mesec dana visio i pretio da padne u svakom trenutku, te povredi nekog od prolaznika.

 

Sanja Lisac

Sanja Lisac

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ima jedna firma na Ljubicevskom putu dobro poznata po radovima odrzavanja ulicne rasvete koja u svom voznom parku imaju i korpu – dizalicu za te visine. Pa i da nema, postoji skela. Samo treba naci firmu za sanaciju i naravno platiti. Inace gospodine upravnice, procitajte zakon, Vi ste odgovorni. Nije Vase da samo mesecno uzimate pare od stanara, vec da i hitno reagujete kod ovakvih situacija.

  • Ako se plaća od gradskog novca ili pak državnog, onda želimo i mi koji imamo kuće da nam se saniraju objekti isto kao i stanarima zgrada. Zašto su oni u boljoj poziciji da im se sanira za dž nešto što je u njihovom vlasništvu????

  • a da mi koji tu ne zive vama plaćamo struju,grejanje,vodu,ipak su to muke.Naviklo to na komunizama,ja od mojih para da vam plaćam krov,fasadu i ostalo,bezobrazluk.A da moćda ste muzej pa valja se tako

%d bloggers like this:
Send this to a friend