Društvo

Ivanuša: Masovna vakcinacija pre leta donela bi opuštenost

N1/printscreen
Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, Marijan Ivanuša, izjavio je da će, ako pre leta bude sprovedena masovna vakcinacija protiv korona virusa, druga polovina godine biti opuštenija.

Ivanuša je u intervjuu za Blic rekao da se očekuje da će prva polovina ove godine biti slična godini iza nas, jer je epidemija u toku i vakcinacija neće još pokazati svoj maksimum.

On je ocenio da je Srbija vrlo brzo prebacila zdravstveni sistem na kovid i za vreme globalne nestašice uspela da nabavi zavidne količine medicinskog materijala i aparata.

Na pitanje kada očekuje kraj pandemije, Ivanuša je odgovorio da se nada da će to biti u ovoj godini, ali da će odgovor na to dati budućnost kojoj mi možemo da doprinesemo odgovornim ponašanjem i vakcinisanjem.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Znači,druže Ivanuša,u suštini nema pojma i ništa ne znate,tragično! 7 dana vakcinacije 400 vakcinisanih u Francuskoj,a Makron “nabavio” 200 milona “vakcina”,eto prilike za “Prvorođenog AV” da nabavi vakcine!?! SZO je počela da izbacuje dijabolične izjave,što ne sluti na dobro!

%d bloggers like this:
Send this to a friend