Društvo

“Jasno i glasno” podnelo krivične prijave zbog javne nabavke za prevoz

Pokret “Jasno i glasno” (JIG) saopštio je da je podneo krivične prijave protiv više osoba koje smatra odgovornim za zloupotrebe u javnoj nabavci za javno-privatno partnerstvo u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Grada Požarevca.
ilustracija: Pixabay

Ovaj pokret navodi da je sagledavanjem konkursne dokumentacije utvrdio kako postoji osnovana sumnja da su lica protiv kojih je podneta krivična prijava kao naručioci javne nabavke u predlogu privatno-javnog partnerstva i konkursnoj dokumentaciji uveli “diskriminatorne ili privilegovane uslove koji odgovaraju jednom, unapred poznatom i nameravanom ponuđaču, te tako prekršili zakon o javnim nabavkama”.

Takođe, u saopštenju piše da su određena lica kod ponuđača „podnela ponudu zasnovanu na lažnim podacima, te su preduzimala druge protivpravne radnje u nameri da utiču na donošenje odluka naručioca i time izvršili kvalifikovani oblik krivičnog dela iz člana 228. stav 3. Krivičnog zakonika (Zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom) budući da vrednost dodeljenog ugovora za period od 15 godina prelazi 25.000.000.000,00 dinara“.

(Detaljnije)

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend