Društvo

Javni poziv grada za dodelu subvencija nezaposlenim licima za samozapošljavanje

FOTO: Boom93
Grad Požarevac objavio je javni poziv za dodelu subvencija nezaposlenim licima za samozapošljavanje u okviru nastavka projekta „Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja“.

Grad Požarevac i program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, potpisali su ugovor o nastavku sprovođenja aktivnosti „Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja“. Partnerska organizacija na ovim aktivnostima je Udruženje Roma Braničevskog okruga iz Požarevca koja ima višegodišnje iskustvo u implementiranju projekata koji se finansiraju sredstvima međunarodnih organizacija.

Osnovni cilj Projekta je da se stvori pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu i romsko preduzetništvo kroz zapošljavanje Roma i Romkinja povratnika, osoba sa invaliditetom, mladih osoba iz ruralnih sredina, osoba izostavljenih sa tržišta rada  i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa.

Konkurs sprovodi Komisija za izbor i dodelu subvencija za pokretanju poslovanja,  preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u okviru projekta „Postizanje inkluzivnog društvenog-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetnišva i zapošljavanja“

Sredstva za dodelu subvencija  u ukupnom iznosu do 15 000 evra su bespovratna, a obezbeđena su u okvira projekta i donatora od strane Nemačke razvojne saradnje  koju sprovodi   GIZ. Sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke opreme/mašine radi ostvarenja poslovnih planova za najmanje 5   fizičkih lica u pojedinačnim iznosima do 3 000 eura u dinarskom iznosu po kursu Projekta na dan isplate. Sredstva se mogu koristiti za kupovinu nove i/ili polovne opreme/mašina (do 5 godina starosti) kojom se otvara jedno radno mesto.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend