Društvo

Jeleni Obućini i Mariji Stojanović uručene nagrade lista Danas

Beograd, 9.06.2021. - Urednici Njuzmaks adria Jeleni Obucini uruCena je danas nagrada "Stanislav Stasa Marinkovic" za 2021. godinu, koju za hrabrost i posebne domete u istrazavckom i analitickom novinarstvu dodeljuje dnevni listi "Danas". "Ovu nagradu dozivljavam kao dodatni podstrek u ovom novinarskom radu", rekla je Obucina prilikom urucenja nagrade u sedistu "Danasa" na proslavi 24 godine od osnivanja lista. Glavni i odgovorni urednik Dragoljub Petrovic kazao je da je list "Danas" "antimilitarsticki i antifasisticki" i da je kao takav uspeo da istraje vec 24 godine. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
Urednici Njuzmaks adria Jeleni Obućini uručena je danas nagrada "Stanislav Staša Marinković" za 2021. godinu, koju za hrabrost i posebne domete u istražavčkom i analitičkom novinarstvu dodeljuje dnevni listi "Danas".

“Ovu nagradu doživljavam kao dodatni podstrek u ovom novinarskom radu”, rekla je Obućina prilikom uručenja nagrade u sedištu “Danasa” na proslavi 24 godine od osnivanja lista.

Glavni i odgovorni urednik Dragoljub Petrović kazao je da je list “Danas” “antimilitarstički i antifašistički” i da je kao takav uspeo da istraje već 24 godine.

Dnevni list “Danas” je nagradu “Nikola Burzan”, koja se dodeljuje unutar redakcije, uručio novinarki političke redakcije Mariji Stojanović.

Žiri za dodelu nagrade “Stanislav Staša Marinković” obrazložio je svoju odluku time da je Obućina autorskim pristupom kao i stilski osobenim nastupom, u saradnji sa svojim kolegama, “stvorila vrhunsku informativnu polusatnu emisiju koja pomera standarde u domaćem TV novinarstvu”.

Nagrada Mariji Stojanović obrazložena je time da je ona “ne samo u prethodnih godinu dana već i svojim celokupnim stažom u Danasu uvek uspevala da rubrikama u kojima je radila ponudi odličan sadržaj, a samim tim i čitaocima nova saznanja o najvažnijim društvenim i političkim temama”.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend