Društvo

Slobodan Jović: Građani ne poštuju u celosti propisane mere zaštite koje su vezane za sahrane

Slododan Jović direktor JKP Komunalne službe  kaže za Boom93  da se dezinfekcija  javnih površina vrši hlorom dva puta dnevno po napravljenom planu i programu. Jović navodi da građani ne poštuju u potpunosti propisane mere prevencije koje su vezane za sahrane.
Pixabay/Ilustracija

On naglašava da radnici JKP-a građane upozoravaju na nepoštovanje tih mera.

“Sahrane su jedan poseban čin gde smo dužni da građane upozorimo da je okupljanje ograničeno i da se sveće pale ispred kapele, kao i da se samo opelo vrši ispred kapele, nema izjave saučešća i rukovanja unutra uz obavezno nošenje maski. Postoje i  javni natpisi na kojima je to jasno definisano“, istakao je Slobodan Jović.

Jović je rekao da svi radnici u ovom preduzeću imaju zaštitnu opremu. a posebno oni koji rade ovako delikatan posao kao što su sahrane. Oprema ovih radnika se odmah nakon jednokratne upotrebe nosi u Zavod za javno zdravlje Požarevac gde se dekontaminira i uništava.

Na pitanje da li je  regulisano odlaganje zaštitnih maski i rukavica za građane na neka posebna mesta ili neke posebne kontejnere za takozvani medicinski otpad, Jović je za Boom 93 rekao  da za sada u Požarevcu i Kostolcu ne postoje posebno odredjena mesta za odlaganje ovog otpada.

JKP Komunalne službe Požarevac nastavljaju po planu i programu dezinfekciju ulica u Požarevcu i Kostolcu a prioritet je  prostor  oko  Doma zdravlja u Požarevcu i Kostolcu, zatim prostor ispred Opšte bolnice, prilazi bolnici, bolničko dvorište,  Dom za stare u blizini hipodroma u Požarevcu dva puta dnevno kao i ostale ulice i obodi grada.

Na pitanje da li  se i Požarevcu dezinfikuju i ostale javne površine kao što su dečija igrališta i dečiji mobilijar na njima kao i parkovi i trgovi i površine oko javnih ustanova kao u što je to slučaj u Opštini Golubac, direktor JKP preduzeća Komunalne Službe Požarevac, Slobodan Jović je za Boom 93 rekao da se za sada po planu i programu hlorom peru tj dezifinkuju  samo pomenute površine koje su u ovom trenutku prioritet.

Boom93 /ilustracija

Takođe, za potrebe građana postoje kanisteri sa hlorom za kućnu upotrebu koji  su postavljeni na tri lokacije u Požarevcu i na dve u Kostolcu. Grad  je prethodno obezbedio 2 tone hlora za potrebe JKP Komunalnog, ali ako se nastavi dezinfekcija hlorom ovom dinamikom  uskoro će ovom peduzeću biti potrebne nove količine hlora, rekao je Jović.

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • To bi dozivotni direktore mogao da povedes racuna o tome da se smece iznosi sa groblja i sa gradskih ulica pravovremeno to ti je elementarni posao a ti ga ne radis uopste.

%d bloggers like this:
Send this to a friend