Društvo

JKP Komunalne službe ponovo dezinfikuju ulice hlorom

Usled širenja novog talasa korona virusa  JKP "Komunalne službe" Požarevac ponovo dezinfekciju ulice hlorom u Požarevcu i Kostolcu a prioritet je prostor oko Opšte bolnice, prilazi bolnici, bolničko dvorište, prostori ispred Doma zdravlja u Požarevcu i Kostolcu,  Dom za stare u blizini hipodroma u Požarevcu, kao i sve gradske ulice dva puta dnevno po ranije utvđenom planu.
Boom 93 arhivska fotografija

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“  Požarevac usled novog talasa korona virusa ponovo radi dezinfekciju ulica hlorom dva puta dnevno. Dezinfikuju se prilazi ispred prioritetnih objekata u  Požarevcu i Kostolcu kao i ulice u centru grada i obodi grada.  Kako je za Boom 93 potvrdio direktor ovog  preduzeća, Slobodan Jović, prioriteti su Opšta Bolnica Požarevac, tj bolničko dvorište, Urgentni centar bolnice, prilazi bolnici, parking prostor kao i sve ulice na tom potezu. Zatim prostor ispred Doma Zdravlja u Požarevcu i Kostolcu i   prostor ispred  Doma za stare u blizini hipodroma u Požarevcu. Pored ovih objekata hlorom se peru dva puta dnevno i sve gradske ulice i obodi grada po već utvrđenom  planu. Po rečima Jovića hlora ima dovoljno, Grad Požarevac je obezbedio 2 hiljade litara hlora i stavio na raspolaganje ovom preduzeću.

Podsetićemo i  da je krajem aprila kompanija OZON WAY  iz Beograda  donirala  gradu Požarevcu 1000 litara koncentrovanog ekološkog sredstva za dezinfekciju, koje je dovoljno za 200.000 litara rastvora. Vrednost donacije je oko milion dinara. Jović  je za Boom 93 potvrdio da i ovog sredstva ima još uvek dovoljno za trenutne potrebe grada.

Jović je  dodao da su  na  tri lokacije   postavljeni kanisteri sa hlorisanim rastvorom koji građani  mogu uzeti za definfekciju svojih stanova i kuća. Kanisteri sa hlorom postavljeni su  na prostoru ispred Doma Zdravlja, zatim na kružnom toku u centru grada kod Robne kuće kao i u naselju Busije ispred crkve Svete Petke,kao i u Kostolcu na dve lokacije.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend