Društvo

Jovanović: Poslednjih dana blagi porast broja obolelih, građani su se opustili zbog vakcinacije

Boom93/M.Veljković
Trenutna epidemiloška situacija u  Braničevskom i Podunavskom okrugu je i dalje nestabilna i nakon par nedelja pada broja obolelih prethodnih nekoliko dana došlo je do skoka broja pozitivnih na  Kovid-19 rekla je u izjavi za Boom93 Ana Jovanović, direktorka zavoda za javno zdravlje Požarevac. Po današnjem  izveštaju iz  Regionalnog zavoda za javno zdravlje  u poslednja 24 sata na području Braničevskog okruga zvanično je laboratorijski  potvrđeno  prisustvo virusa SARS-Cov2 kod  16 osoba.U Požarevcu 8 pozitivnih.

U  Petrovcu na Mlavi 3, u Žabarima 2,u  Velikom Gradištu  i Golupcu po  1, u Malom Crniću i Žagubici i Kučevu nema novih slučajeva Kovida -19 u poslednjih 24 sata.

Trenutna epidemiloška situacija u  Braničevskom i Podunavskom okrugu je i dalje nestabilna i nakon par nedelja pada broja obolelih prethodnih nekoliko dana došlo je do skoka broja pozitivnih na  Kovid-19 rekla je u izjavi za Boom93 Ana Jovanović, direktorka zavoda za javno zdravlje Požarevac. Najviše obolelih i dalje ima u Požarevcu kao i na teritoriji grada Smedereva.

Što se tiče broja  inficiranih od Kovida-19 po evidenciji od prethodna dva meseca zabeležen je blagi pad međutim kako je taj broj novozaraženih pao nikako da ode na nulu, stalno je prisutan jedan manji broj novozaraženih, a juče i pre dva dana došlo je do blagog povećanja.  To je blago povećanje zato što su se možda građani malo opustili kako je krenula vakcinacija. Ovim putem apelujem na sve naše  građane da sve preventivne mere moraju i dalje da  se poštuju i da svi zajedno moramo da se borimo na sve načine da se mere sprovode. “-ističe dr Jovanović.

Po njenim  rečima glavni cilj je da se imunizacija stanovništva obavi što masovnije i u što kraćem roku da bi se virus što više oslabio u populaciji.

Zdravstvenom sistemu i kao i svima nama  je svakako cilj da se što pre  masovno svi građani odazovu vakcinaciji jer je to jedini način da se što više i u što kraćem vremenskom periodu vakcinišu i nije bitno kojom vakcinom. Jer vakcinacijom ćemo postići da će se javljati manji broj zaraženih i javljaće se bolesni sa blažom kliničkom slikom koji ne zahtevaju hospitalizaciju a samim tim ćemo ići na to da se virus iz populacije skoro ukloni.” –zaključuje   dr Jovanović.

Od početka pandemije  u braničevskom okrugu zvanično je potvrđeno 7207 slučajeva pozitivnih na KOVID-19, a od tog broja najviše  pozitivnih u Požarevcu, 3209.

U  Petrovcu na Mlavi sa 1320, u Velikom Gradištu  949 slučajeva pozitivnih na Kovid-19 o početka pandemije U  Kučevu je  569 pozitivnih od početka pandemije. U Golupcu 384,Malom Crniću 312, u Žagubici 247, u Žabarima 217.

U Podunavskom okrugu po današnjem  izveštaju zvanično još  41  slučaj Korona virusa. A po gradovima u okrugu broj registrovanih je: u  Smederevu 23,  u Smederevskoj Palanci 13, u Velikoj Plani 5.

Od početka pandemije  u Smederevu  je  zvanično Kovid -19  potvrđen kod  5269 osobe,  u Smederevskoj Palanci  kod 2366  i u Velikoj Plani kod  2018 osoba. U podunavskom okrugu od početka pandemije ukupno je zvanično registrovano 9653  slučajeva Kovida.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bre snajka, pravo da ti kažem ,ja se nisam vakciniso, a i nemam nameru, a opušten sam.
    Izgleda da se ja ne uklapam u taj tvoj model , opuštenog građanina.

%d bloggers like this:
Send this to a friend