Društvo

Kada će biti postavljeni novi brzinometri?

Komisija za Javne nabavke dodelila je ugovor za nabavku i ugradnju brzinometara preduzeću iz Sombora.

Komisija je prihavtila ponudu od 1 979 250 dinara bez PDV-a preduzeća Signal Doo iz Sombora.

Kako se navodilo u tehničkoj specifikaciji uređaj treba  da funkcioniše po principu dopler radara koji detektuje nailazeće vozilo i prikazuje njegovu brzinu na dvocifrenom displeju. Takođe, treba da vrši kontinuirani prikaz brzine kretanja vozila tako da je moguće pratiti kako se vozač ponaša odnosno da li smanjuje ili povećava brzinu svog kretanja. U slučaju kada je izmerena brzina manja od ograničenja (50 km/h) displej samo prikazuje izmerenu vrednost, dok u slučaju prekoračenja brzine prikaz izmerene brzine je trepćući. Treptanje prikaza je brže ukoliko je visina prekoračenja brzine veća.

Kako je naglašeno u Javnoj nabavci rok isporuke i ugradnje brzinometra ne sme da bude duži od 35 dana od dana zaključenja ugovora. Oni će biti postavljeni na 7 lokacija u gradu.

Podsetimo procenjena vrednost Javne nabavke je 2 083 333 dinara.

Neki brzinometri su već postavljeni

Grad Požarevac je brzinometre postavio na nekoliko lokacija na teritoriji grada. Ovakvi brzinometri postavljeni su na Lučičkom putu kao i u seoskim naseljima. Nalaze se na putu za Kostolac, u Ćirikovcu i Klenovniku, kao i na putu od Salakovca ka Bratincu.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend