Društvo

Kako bi trebalo da funkcioniše autobuski prevoz u Požarevcu narednih 15 godina?

Nakon usvajanja projekta, sledeći korak je izbor privatnog partnera kome bi bio poveren javni prevoz na gradskim i prigradskim linijama u narednih 15 godina. U budućnosti ne bi trebalo da bude konduktera, trase linija i polasci bi bili prilagođena potrebama putnika, a na ulicama bi bili autobusi  koji manje zagađuju životnu sredinu.
ilustracija: Pixabay

Dve godine nakon što je Grad Požarevac pristupio izradi dokumentacije kojom će na drugačiji način urediti gradski i prigradski javni prevoz putnika, skupština bi u utorak trebalo da usvoji projekat javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za obavljanje ove delatnosti.

Upravljači grada ovu odluku pravdali su željom da se uspostavi kvalitetniji prevoz koji će zadovoljavati potrebe putnika sa optimalnom mrežom linija i polazaka u mesnom saobraćaju.

Projektom je predviđeno da privatni partner finansira  realizaciju projekta.

Troškovi prevoz bi se obračunavali po pređenom kilometru, a grad bi prevozniku za obavljanje delatnosti plaćao određenu naknadu na mesečnom nivou.

Procena je da bi na ime naknada u narednih deceniju i po Grad Požarevac trebalo da izdvoji najviše do 2,8 milijardi dinara. Reč je o prihodu koji bi nastao od dislocirane naplate karata koja bi se direktno slivala u budžet i izdvajanjima za subvencionisani prevoz putnika.

ilustracija: Pixabay

Obaveza prevoznika bi bila da nabavi 25 polovnih vozila na CNG pogon (komprimovani prirodni gas) čime bi se ostvario jedan od najvažnijih ciljeva, a to je smanjenje emisije ugljen dioksida.

Sva vozila ne bi trebalo da budu starija od 10 godina, s tim što bi obaveza privatnog partnera bila da u 8.godini ugovora obnovi vozni park.

U prevozu bi trebalo da se nađe najmanje 23 autobusa, sa najmanje 2 rezervna vozila.

ilustracija: Pixabay

Projektom je predviđena mogućnost elektronskog sistema naplate karata u autobusu, a troškove bi snosio privatni partner. S druge strane, troškove kontrole bi obavljao grad.

Cenu karata za prevoz , kao komunalne usluge, određivao bi grad, ali tako da ne dovodi preduzeće koje obavlja prevoz u nezavidan položaj.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend