Društvo

Kako je organizovan rad javnih preduzeća, ustanova i banaka u gradu?

Usled proglašenja vanredne situacije na teritoriji grada Požarevca, javna preduzeća i ustanove su redukovali rad svojih službi, smanjen je broj zaposlenih, uveden je rad od kuće, dok u nekim preduzećima ima radnika koji su pozitivni na koronavirus.
Boom93

JKP „Parking servis“: Sve službe rade regularno

Kako je za Boom 93 rekla direktorka JKP „Parking servis“, Marija Papović, sve službe rade regularno osim skraćenja radnog vremena na posebnim parkiralištima.“Budući da se sve zatvara u 21 čas, radno vreme zatvorenih parkirališta je skraćeno do 20 časova“, navodi Papović. Kako je dodala, za sada među radnicima ovog preduzeća nema zaraženih. Podsetimo, šalter za naplatu u pokviru Parking servisa radi po ustaljenom radnom vremenu do 20 časova.

Na ulazu u Elektrodistribuciju Požarevac uvedeno merenje temperature

Iz Elektrodistribucije nam je rečeno da do petka neće biti nikakvih promena u radnom vremenu šaltera, tako da oni nastavljaju da rade od 7 do 18 časova. Jedina novina je da se građanima na ulazu meri temperatura.

JP “Toplifikacija”: Od danas šalter za naplatu radi do 13 časova

Šaltera za naplatu usluga u Javnom preduzeću “Toplifikacija” od danas radi do 13 časova.

I u ovom preduzeću je smanjen broj zaposlenih, tako što jedan deo njih radi od kuće. Kako je rekao direktor, Slaviša Stojković, nekoliko radnika je pozitivno na koronavirus i oni trenutno ne rade.

Centar za kulturu Požarevac: Deo zaposlenih prešao na rad od kuće

U Centru za kulturu je usled situacije izazvane koronavirusom doneta odluka da deo zaposlenih pređe na rad od kuće. Takođe, usled novih mera koje je donela Vlada Republike Srbije, odlučeno je da se XIII Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”  prebaci na Onlajn format. Gledaoci će blagovremeno biti obavešteni o novom terminu, ovoga puta, Onlajn Smotre dramskih amatera “Živka Matić”, saopšteno je iz Centra za kulturu. U ovoj ustanovi nema obolelih radnika.

JKP “Komunalne usluge”: Za sada bez obolelih radnika

U ovom preduzeću je smanjen broj radnika u kancelarijama, a  trenutno je na poslu minimum radnika. Za sada nema zaraženih među zaposlenima.

“Ova odluka se ne odnosi na radnike koji rade na groblju i koji su angažovani na čišćenju ulica, već samo za one koji su u administraciji”, kaže direktor ovog preduzeća, Slobodan Jović.

Centar za socijalni rad: Dnevni boravak zatvoren po preporuci epidemiologa

Među zaposlenima u požarevačkom Centru za socijalni rad ima zaposlenih koji su pozitivni na koronavirus, ali je prema rečima direktorke Tanje Rajić rad organizovan tako da korisnici njihovih usluga mogu da im se obrate za sve što im je potrebno.

“Zahtevi se primaju i dalje, radi se pod pojačanim merama zaštite, dok je radno vreme korigovano i sada se radi od 8 do 16 časova”, navodi Rajić.

Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju je zatvoren do petka na preporuku epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje.

JKP “Vodovod i kanalizacija”: Šestoro radnika obolelo, dvoje u izolaciji

Kako je potvrdio direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Dimitrijević, šestoro radnika ovog preduzeća je obolelo od koronavirusa, dok je dvoje radnika zbog kontakta sa zaraženim osobama u izolaciji.

Zaposleni u službama su podeljeni u grupe i jedan deo njih radio d kuće.

Šalteri rade do 17 časova uz obavezno merenje temperature na ulazu u ovo preduzeće.

Banke: Redukovan rad uz smanjenje broja lica koja mogu u istom trenutku da budu u ekspoziturama

Direktora požarevačke ekpoziture Erste banke, Dušan Karaklajić, je za naš medij rekao da ova ekspozitura radi po ustaljenom random vremenu i da za sada nema obolelih među zaposlenima.

Takođe, zaposleni su iz predostrožnosti podeljeni u dva tima, a zbog čitave situacije, klijenti ulaze u ekspozituru tek kada zaposleni završi sa prethodnim klijentom.

U saopštenju koje nam je prosleđeno iz Komercijalne banke, saopšteno je da trenutno u ekspoziturama u Požarevcu nema zaraženih radnika, da se pridržavaju svih preporučenih mera i da u ekpozituri ne može da boravi više od pet lica istovremeno što je još jedna od mera zaštite od infekcije.

Iz drugih banaka nismo dobili informacije na koji način je organizovan rad u njihovim ekspoziturama u gradu.

 

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Znači,oni koji bodu olovku ceo dan,nastaviće da rade od kuće,a oni koji rmbaju,ostaju da rmbaju,solidarnost! Kupiš radno mesto,a onda dođe “Korona” i onda široko,nema ustajanje,cimanje,ludilo, već samo kupiranje i posao u pidžami,šta reći,”izborili” se za takav život! Naravno,plata u fulu!

%d bloggers like this:
Send this to a friend