Društvo

Klubovi, restorani, splavovi…pozivaju na doček Nove godine?

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji organizatori dočeka Nove godine u Beogradu pozivaju na slavlje u klubovima, splavovima, restoranima, kafanama i hotelima, a počelo je i zakazivanje rezervacija za proslave.
vino slavlje
vino slavlje/Pixabay ilustracija

Pored organizovanih proslava, na internetu se, uz fotografije i cene zakupa, nude i apartmani i kuće koji se mogu iznajmiti za novogodišnju noć i odmor od nekoliko dana.

Zbog epidemije korona virusa većina iznajmljuje prostor za najviše pet osoba, što je u skladu sa aktuelnim merama o okupljanjima u zatvorenom, ali ima i onih koji nude veći prostor za više ljudi, pa se tako za desetak osoba može iznajmiti kuća po ceni od 700 evra za noć.

Do ovih informacija Tanjug je došao anonimno, pozivajući nekoliko telefona iz oglasa za rezervacije i predstavljajući se kao zainteresovana osoba za doček Nove godine sa društvom.

Kako saznajemo, polovina iznosa za boravak u iznajmljenoj kući plaća se tri dana nakon rezervacije, ostatak prilikom ulaska u apartman, a dozvoljeno vreme boravka je od 14 sati 31. decembra do podne narednog dana.

U slučaju da zbog epidemije bude uveden policijski čas, pojedini garantuju vraćanje avansa koji podrazumeva 30 odsto ukupne cene zakupa, a ima u onih koji predlažu da se avans iskoristi kasnije, mada ne isključuju ni mogućnost vraćanja novca.

Kada je reč o dočeku novogodišnje noći u prestoničkim lokalima, organizatori nas informišu da je osoblje u obavezi da nosi zaštitne maske koje će se deliti i gostima, po dolasku na proslavu, ali i dele očekivanje da će sredinom decembra broj obolelih od korone početi da pada, a mere biti ublažene.

Takođe, nadaju se da policijskog časa neće biti i da će proslave moći da se održe, te napominju da još nije odlučeno da li će, kao i ranije, provod trajati od 21 sat do tri ujutru ili od 19 časova do jedan posle ponoći.

Za sada se, kažu, prihvataju usmene rezervacije, a početkom sledeće nedelje karte će biti puštene u prodaju.

Iako su mnogi već istakli ponude, neki čekaju odluke nadležnih, a u jednom prestoničkom restoranu kažu da, možda, neće ni organizovati proslavu dočeka Nove godine.

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • To je normalno ponašanje, ugostitelji znaju da je narodu potreban provod,jer suviše dugo traje ovo ludilo! “Vlada” će da ublaži mere odmah posle Sv.Nikole i narod će dobiti mogućnost da proslavi “Novu godinu”,razlog je vrlo jednostavan,takva je agenda!
    Videli ste snimke i fotografije sa Kopa,pravila ne važe isto za “podobne” i za obične smrtnike!
    Tako da svi znaju,imam informacije iz poverljivog izvora da će na globalnom nivou biti relaksacije mera za “Novu godinu”!

  • Izgleda da jedino naša gradska vlast ne može da preusmeri novac za lečenje dece > to već prelazi u čist bezobrazluk ! Na stranu što mnogima neće ni biti do dočeka Nove godine > zbog aktuelne situacije i mogućeg totalnog zatvaranja i policijskog časa, ali, tolika bahatost gradske vlasti do sada nikada nije viđena !

%d bloggers like this:
Send this to a friend