Društvo

Ko će prevoziti učenike ove školske godine?

Foto: Boom93
Grad Požarevac je juče, samo dan pred početak školske godine, uspešno sproveo Javnu nabavku za prevoz učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Ovogodišnja Javna nabavka bila je podeljena u dve partije. Prva partija se odnosi na prevoz učenika u osnovnom, dok je druga opredeljenja za prevoz učenika u srednjem obrazovanju.

Komisija za Javne nabavke za obe partije je ugovor dodelila prevozniku Arriva Litas iz Požarevca. Za prvu partiju prihvaćena je cena od 18 989 920 dinara, dok je za prevoz učenika u srednjoškolskom obrazovanju prihvaćena ponuda od 845 918,18 dinara bez PDV-a.

Kako je u Tehničkoj specifikaciji bilo navedeno, okviran broj učenika osnovnih škola koji koriste prevoz je 987.

Autobuski prevoz učenika vrši se u skladu sa rasporedom rada osnovnih škola na teritoriji grada Požarevca. Deca iz svih naselja moraju biti u svojoj matičnoj školi najkasnije do 7:30 časova svakog radnog dana po školskom kalendaru, a organizovani povratak dece najkasnije u roku od pola sata po završenoj nastavi svih razreda. U specifikaciji se navodi i da se prevoznik obavezuje da izda vozne karte svim učenicima-korisnicima prevoza. Mesečna karta važi za neograničeni broj putovanja.

U drugoj partiji nabavke se kaže da je broj učenika srednjih škola koji bi  koriste subvencionisani prevoz 667. Kao i za učenike osnovnih škola prevoznik se obavezuje da izda vozne karte svim učenicima. Mesečna karta važi za neograničeni broj putovanja.

Procenjena vrednost Javne nabavke za obe partije bila je 22 863 636,36 dinara.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend