Društvo

Ko radi projekat rekonstrukcije Lučičkog puta?

Foto: Boom93/M. Veljković
Grad Požarevac dodelio je ugovor za izradu projekta rekonstrukcije ulice 27. aprila, koja je među Požarevljanima poznatija kao Lučički put.

Komisija za Javne nabavke posao izrade projekta dodelio je preduzeću Harmonija projekt iz Valjeva za 1 544 000 dinara bez PDV-a. Podsetimo da je procenjena vrednost Javne nabavke bila 1 600 000 dinara.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji kolovozna traka  kroz ovu ulicu je kroz dugotrajnu upotrebu i prethodnim radovima na izradi podzemne instalacije u lošem stanju. Asfalt je neravan, vršen je veliki broj popravki kroz redovno održavanje i nakon iskopa rovova. Trotoari nisu izgrađeni. Sa desne strane kolovoza na rastojanju od oko 2m izgrađena je pešačko-biciklistička staza. Ostale površine su uređene kao zelenilo ali i ono je u lošem stanju.

Prema specifikaciji nabavke projektant treba da uradi projektno-tehničku dokumentaciju rehabilitacije kolovoza i trotora sa sagledavanjem mogućnosti izgradnje biciklističkih staz. Takođe kroz projekat treba da se predvidi i  sistem za prikupljanje oborinskih voda sa površina i sprovede u postojeći kolektor otpadnih voda.

Zadatak projektanta je i da predvidi  zamenu svetiljki javne rasvete kao i eventualnu zamenu nosećih stubovate i postavljanje dopunskih stubova.

Projektom je potrebno predvititi i uređenje zelenih površina sa sadnjom vrsta pogodnih za ove površine i uslove.

Avatar

Marko Veljković

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Interesuje ljude koji zive na Lucickom putu i okolnim naseljima, ako tebe ne interesuje ne moras citati.

 • Odlično napisano Markoni!!!! Uopšte se ne obaziri na komentar o značaju informacije!!!

  Veoma bitna informacija,koja iznosi činjenice o lošem radu prethodnih SNS vlastodržca-kabadahija i sadašnjih SNS vlastodržca-kabadahija,sve ukazuje na osnovu sumnju i indicije da će biti ili je već izvršeno krivično delo pljačke budžeta grada!!!

  Prethodno sprovedena “rekonstrukcija” je odrađena nikako,a naplaćeno u fulu,takvu sudbinu će imati i nova “rekonstrukcija”!!!!

  A,na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend