Društvo

Kompanija Bambi donirala više od 30 miliona dinara u borbi protiv koronavirusa

Kompanija Bambi objavila je danas da je od početka krize izazvane epidemijom korona virusa u Srbiji donirala preko 30 miliona dinara za više od 30 ustanova, organizacija i gradova koji su najteže pogodjeni virusom.

Samo u toku ovog meseca, donacijom u neophodnoj medicinskoj opremi, pomognuti su Infektivna klinika u Beogradu, Gerontološki centar Bežanijska kosa, Klinički centar Kragujevac, Opšta bolnica u Užicu, Opšta bolnica Vranje, kao i bolnice u Šapcu i Surdulici.

Kompanija je ranije medicinskom opremom pomogla i bolnicu u Požarevcu.

Tokom vanrednog stanja Bambi je donirao svoje proizvode i zdravstvenim radnicima u svim većim zdravstvenim centrima.

“Naši potrošači su godinama uz Bambi. Upravo zato smo i mi, kao deo zajednice, imali veliku želju i potrebu da pružimo podršku iprvenstveno pomognemo svim hrabrim zdravstvenim radnicima u ovoj teškoj borbi protiv epidemije”, rekao je generalni direktor kompanije Bambi Dragan Stajković.

Kako je podsetio, u prvoj fazi krize Bambi je pokrenuo projekat “Velika dela nastaju kod kuće” i kompanija je inspirisana potrošačima donirala proizvode, zaštitnu opremu i sredstva za naše zdravstvene radnike i brojne institucije širom Srbije.

“Kako je situacija u zemlji i dalje veoma ozbiljna, odlučili smo da pomognemo doniranjem medicinske opreme ustanovama u nekoliko gradova”, izjavio je Stajković.

Kompaniaj Bambi je želele da pomogne i radnicima u trgovinskim radnjama, kojima je podelila više od 12.000 paketa.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend