Društvo

Komunalna inspekcija: Nije cilj kazniti sve, već delovati preventivno

Komunalna inspekcija u Požarevcu je tokom prethodnih nedelju dana izvršila 17 savetodavnih nadzora u ugostiteljskim objektima u gradu.
Pixabay/ ilustracija

Kako je rekla Leposava Vasić, šef odseka komunalne inspekcije u Požarevcu, oni su uglavnom obilazili samo ugostiteljske objekte, dok je tržišna inspekcija obilazila trgovinske objekte.

“Ovih dana smo išli u savetodavne nadzore, kako bismo u objektima gde smo uočili da nešto nedostaje, recimo gde nije istaknut broj lica koji može da boravi u objektu, pa smo ih upozorili da sve to upotpune. Rekli smo im da redovno prate odluke Štaba i da obaveštenje ističu na ulaznim vratima u poslovni prostor. Nije nam cilj da sve njih kaznimo, već da se deluje preventivno”, navodi Vasić.

Kako dodaje oni u ugostiteljskim objektima proveravaju da li se poštuju propisane mere kao što su propisana distanca između gostiju, broj gostiju koje objekat može da primi, nošenje maske od strane konobara i gostiju, da li postoje sredstva za dezinfekciju, postojanje dezobarijera.

Međutim, kako ističe inspekcija neće bežati ni od kažnjavanja.

“Ukoliko neko bude stvarno kršio sve ove propisane mere, naravno da ćemo to da sankcionišemo”, zaključuje Vasić.

 

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ma sve vam verujemo kad kazete “Ukoliko neko bude stvarno kršio sve ove propisane mere, naravno da ćemo to da sankcionišemo”. Kaznjavajte sve pa ce se postovati i uradite 17 kontrola dnevno.

%d bloggers like this:
Send this to a friend