Društvo

Komunalno menja sadašnje kontejnere podzemnim?

kontejner
Boom93/Ilustracija
Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ raspisalo je javne nabavke za kupovinu podzemih kontejnera kao i za nabavku specijalnog vozila za pražnjenje ovakvog tipa kontejnera.

JKP „Komunalne službe“ raspisalo je Javnu nabavku za kupovinu i ugradnju 24 podzemna kontejnera koji će biti postavljeni na više lokacija u gradu.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji kontejner se sastoji iz sklopa gazišta, vreća za odlaganje otpada i kućišta kontejnera. Posuda za prihvat smeća treba da bude vreća proizvedena od fleksibilnog PVC materijala minimalne zapremine 3m3, koja je zakačena za gazište i mora da bude opremljena mehanizmom za vezivanje i otvaranje dna vreće. Materijal od kojih se izrađuju džakovi mora biti samogasiv i ne sme dozvoljavati razvoj plamena.

Garantni rok kupljenih kontejnera  ne sme biti kraći od 24 meseca od dana primopredaje, a rok isporuke ne sme biti duži od 30 dana.

Procenjena vrednost Javne nabavke je 17 000 000 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 18. oktobar do 12 časova.

Komunalno kupuje i specijalno vozilo za podzemne kontejnere

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ je u isto vreme raspisalo Javnu nabavku za kupovinu auto – smećara sa sistemom za pražnjenje standardnih i podzemnih kontejnera.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji nabavke, vozilo mora biti proizvedeno 2021. godine i da je nekorišćeno.

Takođe, mora biti sa dizalicom sa dohvatom od 5 metara, nosivost kuke mora biti minimalno 2 tone.

Rok isporuke ovog vozila ne sme biti duži od 210 kalendarskih dana, a garantni rok ne sme biti kraći od 1 godine.

Procenjena vrednost Javne nabavke iznosi 18 000 000 dinara, a krajnji rok za podnošenje ponuda je 18. oktobar do 10 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odlično napisano Markoni!

    Apsolutno ludilo i neizmerna krađa od strane lokalnih vlastodržca-kabadahija i nesposobnih partijskih direktora javnih preduzeća!

    A,na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i nesposobne partijske direktore javnih preduzeća!

    Alo,“stručnjaci“,kakvi,bre,podzemni kontejneri,kakve budalaštine,nemamo dovoljno ni običnih kontejnera,…kakvi,bre,posebni kamioni za vađenje „kesa“,alo,“eksperti“ imate jednu auto cisternu,imate raspadnute kamione za pražnjenje običnih kontejnera,a hoćete ludilo,ma marš,bre,“stoko“ na robiju!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend