Društvo

Кon: Polazak u školu suštinsko pitanje

Epidemiolog i član Кriznog štaba Predrag Кon izjavio je da je polazak u školu suštinsko pitanje, jer se 1. septembar približava i dodao da je štab danas dobio dopis Ministarstva prosvete sa modelima nastave.
N1/Printscreen

„Neke neke stvari su pretpostavljam, sami prosvetari dobro procenili, jer je važno da oni sami procene da li je moguće održati takvu nastavu, s obzirom na broj nastavnika, kapacitet škola… Zamisao je jedno, sprovođenje je druga stvar. Na detaljna pitanja kako će se to sprovoditi, sada ne znam da odgovorim“, rekao je Кon.

Dodao je da nije ista situacija kada još uvek bude toplo i otvoreni prozori, kao i kada su, zbog hladnoće, zatvoreni, a odluka se donosi za ceo period.

„Sve mora da se prodiskutuje, nije jednostavno donositi odluke po tom pitanju“, dodao je on.

Po pitanju vrtića. Кon je podsetio da je već rečeno da postoje izuzeci za nošenje maski.

„Postoji i niz pitanja, šta ćemo kada ovo počne da se smiruje, da li će se popuštati sve mere ili će neke stvari trajno biti zabranjene, što je teško.. Diskutovaćemo krajnje ozbiljno u Кriznom štabu i šire“, rekao je Кon.

Ista preporuka za vakcinu protiv sezonskog gripa

Epidemiolog i član Кriznog štaba Predrag Кon izjavio je da je, kao i uvek, preporuka za vakcinaciju protiv sezonskog gripa.

Кon je dodao da je vakcinacija protiv gripa za decu obavezna za hronične bolesti, a da se za svu preporučuje.

„U ovoj situaciji ista je preporuka kao uvek“, rekao je Кon na pres konferenciji.

Dodao je da je od svih domova zdravlja traženo da se izjasne o dodatnoj potrebi za vakcinom protiv gripa.

„Bilo je priče da mora da bude i određene rezerve, napravljen je plan kako to treba da izgleda i biće većih količina. Već je ugovoreno 350.000 doza, to treba da bude realizovano, a 150.000 je najavio “Torlak“, što je već 500.000″, rekao je Кon.

On je dodao da ako nešto postoji kao rezerva, onda ne treba razmišljati da to treba da bude i utrošeno.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend