Društvo Ekonomija

Nova fabrika u Smederevskoj Palanci – Posao za 700 radnika

električna vozila
Foto/ilustracija/Pixabay baterije za električna vozila
Korejska kompanija Kyungshin Cable danas je u Smederevskoj Palanci otvorila fabriku u kojoj će proizvoditi delove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište.

Kyungshin Cable će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine, a investicija je vredna 20 mil EUR.

Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci, u industrijskoj zoni Guberaš.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju da fabrike poput te i nova radna mesta mogu da zadrže mlade ljude u unutrašnjosti Srbije i spreče njihov odlazak u inostranstvo.

– U fabrici trenutno radi 249 zaposlenih, od čega je nešto manje od 200 žena. To donosi nešto bolji životni standard i šansu da ti ljudi ostanu ovde – dodao je Vučić.

Vučić je naglasio da je ovo prvi put da je ovde došao neki korejski investitor, kao i da je njihova ekonomija poznata po inovativnosti.

– Što više korejskih kompanija ovde, biće bolje za Srbiju – naglasio je Vučić.

Napomenuo je da je korejski investitor tražio mesto za novu fabriku u Albaniji, Bugarskoj, Turskoj i Srbiji i da se odlučio za našu zemlju.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend