Društvo

Koronavirus: iz sata u sat (LIVE BLOG)

Pratite najnovije informacije povodom pandemije koronavirusa.

20:03 Prema procenama, stvarni broj inficiranih je pet do deset puta veći od broja registrovanih slučajeva, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

“Iz tog razloga su preventivne mere, da svi nosimo maske i da se ponašamo kao potencijalni rezervoari zaraze”, dodala je doktorka.


19:53 Kompanija Vinci Airports, koncesionar beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, saopštila je da je u drugom kvartalu ove godine na tom aerodromu broj smanjen za 94,6 odsto, a samo u junu za 88,5 odsto, u poređenju sa istim periodom prošle godine.


19:47 Izgradnja laboratorije “Vatreno oko” u Nišu nalazi se u završnoj fazi, ali za sada nije poznato kada će biti završena, saznaje agencija Beta od direktora Instituta za javno zdravlje Niš, Miodraga Stojanovića. On je kazao da će se datum otvaranja znati uskoro.

“U fazi smo postavljanja opreme. Stručanjaci iz Danske i Francuske juče su završili postavljanje robota, a u toku je edukacija osoblja”, izjavio je Stojanović.

Izgradnja laboratorije “Vatreno oko” u Nišu krenula je u prvoj polovini maja i trebalo je da bude završena do 15. jula.   Nezvanično se sada kao novi rok otvaranja laboratorije pominje početak avgusta, javlja agencija Beta.

Najavljeno je da će kapacitet nove laboratorije biti 1.000 testova dnevno, a pored ;dela za molekularnu dijagnostiku, imaće i deo za serološke testiranja. Laboratorija koju je Niš dobio kao donaciju iz Kine koristiće se ne samo tokom epidemije virusa Kovid-19, već i za rutinske analize pacijenata sa teritorije južne i jugoistočne Srbije i Kosova.


19:27 U protekla 24 sata u Crnoj Gori su od posledica koronavirusa preminule dve osobe, a registrovano je 59 novoobolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje.


19:12 U poslednja 24 sata, prema evidenciji Instituta za javno zdravlje u Prištini, zabeležena su 103 nova slučaja infekcije koronavirusom, od ukupno 459 pregledanih uzoraka. Preminulo je još šest osoba, odnosno 124 od izbijanja epidemije, a izlečeno je 95 osoba.

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od 70 testiranih uzoraka, registrovana su 34 pozitivna na koronavirus, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.


18:56 U Severnoj Makedoniji umrlo je još pet pacijenata sa koronavirusom i registrovana su 164 nova slučaja te zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.


18:28 U privremenoj bolnici u Areni nalazi se više od 300 pacijenata srednje teškog stanja iz cele Srbije o kojima brine oko 100 zdravstvenih radnika.

“Danas je jedanaesti dan kako radi privremena bolnica u Areni, u njoj se trenutno nalazi preko 300 pacijenata, a prazno je još oko 120 mesta”, rekao je za Tanjug prim. dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “Železnice Srbije”, koji rukovodi privremenom bolnicom.

Ukazao je da su u Areni zbrinuti srednje teški pacijenti, ne samo iz Beograda, već iz cele Srbije, dodajući da se očekuje da još oko 20 pacijenata pristigne iz Užica.

“Kroz ovu bolnicu je prošlo preko 300 pacijenata, 65 njih je otpušteno kući nakon što su pobedili koronu, a oko 35 premešteno u neke zdravstvene ustanove”, rekao je Batnožić.


18:05 U šabačkoj kovid bolnici smešteno je 284 pacijenta, osam je na respiratoru, od 9. jula od kada su u kovid sistemu bilo je šest smrtnih slučajeva.

Broj pozitivnih raste, od juče 99 novoobolelih u gradu, ukupno preko hiljadu pozitivnih. Raste i broj testiranih, a pozitivnost polako opada i sada je nešto preko 50 odsto. U samoizolaciji je više od 2.000 kontakata koji su pod nadzorom policije i Doma zdravlja.

Odlukom Vlade, sportska sala Ekonomske škole postaće privremena bolnica za lakše obolele. Grad obezbeđuje opremu, ishranu i higijenu, država medicinsko osoblje, medicinsku opremu i zaštitu, potvrđeno je na gradskom kriznom štabu.

Takođe, bašte ugostiteljskih objekata biće otvorene do 23 sata, a zatvoreni deo do 21 čas, čime je razrešen višednevni protest i zahtev ugostitelja da radno vreme u Šapcu bude kao i u svim drugim gradovima u Srbiji.

Od republičkog Kriznog štaba očekuje se i mišljenje ili odluka o radnom vremenu trgovinskih objekata.

Epidemiološka situacija je ozbiljna, ali nema mesta panici, podaci o smanjivanju procenta pozitivnosti su ohrabrujući, prati se situacija, rečeno je na konferenciji šabačkog  Kriznog štaba.


17:45 U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u čačanskoj bolnici preminula je jedna osoba iz Ivanjice (78), saopštio je čačanski Radni tim za praćenje koronavirusa.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice smešten je 181 pacijent, od kojih je 14 na respiratorima, dok je osam lica otpušteno na kućno lečenje.


17:23 Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 21 korisnika i 38 zaposlenih.


16:58 Doktor Goran Stevanović kaže da se do sada pokazalo da muškarci češće obolevaju od kovida 19 i da imaju težu kliničku sliku. Odnos je otprilike 60 naspram 40 odsto, dodao je Stevanović.


15:54 Trenutno je 649 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus, a njih 56 je hospitalizovano, dok su ostali nalaze u samoizolaciji, dodao je Lončar.


15:50 Redovno učimo i saznajemo nove stavri o virusu, rekao je direktor Infektivne klinike doktor Goran Stevanović.

Kada je reč o novim istraživanjaima da je jedan od prvih simptoma koronavirusa glavobolja, Stevanović kaže da je povišena temperatura i dalje glavni simptom.

Svi drugi simptomi se javljaju u različitoj učestalosti u zavisnosti od uzrasta i navika pacijenata, kao što su i gubitak čula mirisa i ukusa, glavobolja, mučnina, povraćanje…


15:43 Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zatražio je od Ministarstva zdravlja, Kriznog štaba i Vlade Srbije da hitno obezbede dovoljan broj PCR testova i opredele ih zdravstvenim ustanovama po što hitnijem postupku, da se ustanovi obaveza testiranja zdravstvenih radnika po proširenim indikacijama, unapredi organizacija rada u zdravstvenim ustanovama i obezbedi lična oprema u dovoljnom broju za sve zaposlene, da se ojačaju kapaciteti za testiranje i obradu testova i pojača epidemiološki nadzor u pogledu testiranja najbližih kontakata zaraženih i preminulih. Zatraženo je i tačno i blagovremeno informisanje. Opširnije OVDE.

15:32 Od juče u 15 sati u Srbiji je još 10 osoba preminulo od posledica koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Zvaničan, ukupan broj preminulih je 452. Virus je registrovan kod još 392 osobe, a na respiratorima su 184 pacijenta.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 9.910 osoba, a registrovana su 392 nova slučaja.

Na respiratoru su 184 osobe.

U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 20.109 slučajeva infekcije.

Hospitalizovano je 4.716 osoba.

Procenat smrtnosti je 2.25.

Do 15 časova 17. jula u Srbiji testirano je ukupno 534.488 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.


15:22 Pripreme za predstojeće 57. Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu teku prema ranije uspostavljenom programu, a javne nabavke koje se odnose na igre se sprovode po planu, saznaje nezvanično Boom 93.

Kako saznajemo, ukoliko epidemija bude potrajala i budu uvedene dodatne mere od strane Kriznih štabova, kako republičkog, tako i gradskog, velika je verovatnoća da se u tom slučaju održi samo sportski deo igara na Hipodromu i bez masovnog okupljanja publike u gradu. Opširnije OVDE.


15:05 Kovid 19 potvrđen je kod još 45 osoba iz Rasinskog okruga, od kojih je 26 iz Kruševca, 6 iz Brusa, 9 iz Aleksandrovca, po 2 iz Varvarina i Ćićevca.

Ovo su rezultati testiranja na koja su obavljena pre nedelju i više dana, a prema informaciji iz Gradske uprave, Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije iz čas u čas pristižu i nove analize koje će biti dostupne medijima tokom dana.


14:41 Od danas do 24. jula u Novom Sadu zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, kao i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Ovo su nove mere koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije, a usled pogoršanja epidemiološke situacije u gradu. I dalje su na snazi mere koje su do sada važile.

Donošenjem novih mera Gradski štab, kako navodi, pokušao je da spreči dalje razmere širenja epidemije.

Navode i da su prethodno aktivirali “skoro sve mere iz okvira svojih nadležnosti osim mere formalnog uvođenja vanredne situacije”.

“Iz istog razloga apelujemo na građane da se pridržavaju prvenstveno mera lične zaštite, a zatim ostalih mera kojima jedino možemo da izbegnemo dalje širenje zaraze, a da istovremeno stvorimo uslove da se što pre vratimo svim stvarima koje čine život u našem gradu lepšim i kvalitetnijim”, navodi se u saopštenju.

Na snazi su i dalje preventivne mere – obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum metar i po, zabranjeno je organizovano okupljanje više od 10 ljudi.

Na snazi je i obaveza ugostitelja da se preusmere na otvoreni prostor, a onima koji nemaju baštu, kao i klubovima ograničeno je radno vreme od 6.00 do 21.00 čas. Oni koji imaju baštu u zatvorenom delu objekta mogu da rade do 21 čas, a u otvorenom do 23 časa. Hipermarketi rade od šest do 21 čas.

Obavezno je korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance u parkovima, dečjim i rekreacionim igralištima, skejt parkovima, fitnes centrima, teretanama.


14:30 Zbog sve manje slobodnih postelja u šabačkoj bolnici, Odlukom Vlade Srbije, u hali Ekonomske škole u tom gradu, biće otvorena privremena kovid bolnica. Objekat za smeštaj 120 pacijenata, opremio je grad.

U Šapcu je povećan broj testiranja, a dobra vest je da se smanjuje procenat pozitivnosti uzoraka. Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, novozaraženih je 99 osoba, a ukupan broj obolelih od korona virusa u tom gradu je 1.172.

“Juče smo imali 263 pregleda u ovoj ambulanti, i juče smo imali najveći broj testiranja – 170. Ohrabruje da je manja pozitivnost uzoraka. U početku smo imali preko 70 odsto poslednjih dana, vidimo da je taj procenat pao na 50 odsto, i ja se nadam da ćemo iz dana u dan padati ispod 50 odsto”, rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka DZ Šabac.

“Po dogovoru sa Vladom, i po uredbi, iz gradskog budžeta se finansiraju i obroci za sva lica koja ovde budu boravila, to će biti kvalitetna ishrana. Mi smo zaduženi za održavanje higijene, i to će biti plaćeno iz gradskog budžeta. S druge strane, država se obavezala da sav dodatni medicinski kadar za rad ove bolnice obezbedi iz republičkog budžeta”, rekao je Nebojša Zelenović, komadant Kriznog štaba.


13:54 U Kolubarskom okrugu je 56 osoba novoobolelih od kovida 19. Valjevo ponovo ima 48 lica sa potvrđenom infekcijom Kovid 19, hospitalizovano je 18 a 311 je u kućnoj izolaciji.

Brisevi Valjevaca za kovid test uzeti 6. i 7. jula moraju biti ponovljeni jer su iz tehničkih razloga u jednoj beogradskoj laboratoriji (“Vatreno oko”) uzorci neupotrebljivi, saznaje nezvanično RTS.


13:35 U niški Klinički centar primljena je i treća trudnica sa kovid infekcijom. Ona se, kao i trudnica primljena pre dva dana, nalazi na Klinici za pulmologiju i stabilnog je opšteg stanja.

Treća trudnica je na Ginekološko-akušerskoj klinici i priključena je na mehaničku ventilaciju.


13:09 Nakon sednice gradskog kriznog štaba i na preporuku epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je proglašena vandrenda situacija.

Između ostalog, to podrazumeva i zabranu okupljanja više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obavezu nošenja zaštitnih maski. Opširnije OVDE.


12:29 Na svim odeljenjima novopazarske bolnice u toku prethodna 24 časa nije bilo preminulih, na lečenju je 241 pacijent, od čega ih je na respiratorima devetoro i mehaničkoj ventilaciji 14, saopštio je danas Štab za vanredne situacije.

Poslednji podaci kažu da je smanjen broj novoprimljenih, osmoro tokom prethodnog dana, iako je istovremeno u kovid ambulanti pregledano 316 gradjana.

Zabrinjavajući podatak odnosi se na činjenicu da je od obavljenih 108 brzih testova bezmalo polovina bila pozitivna.

Prethodnog dana uzeto je 30 uzoraka za PCR test, navodi se u izveštaju.


12:05 Tokom proteklih 24 sata na teritoriji Opštine Gračanica registovano je sedam novih slučajeva kovida 19, pa je sada ukupan broj obolelih 37, saopštio je Krizni štab Opštine Gračanica.

Na Odeljenju za infektivne bolesti KBC Priština-Gračanica hospitalizovano je šest pacijenata.

Svim kontaktima je određena mera samoizolacije, oni su pod nadzorom jer je bolest nepredvidiva i vrlo brzo može doći do napredovanja bolesti.

Iz Kriznog štaba Opštine Gračanica poručuju da svi građani moraju poštvati propisane mere u cilju suzbijanja virusa jer je epidemiološka situacija narušena.

“Pozivamo građane na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitinih maski i rukvica, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene”, navodi Krizni štab.

Krizni štab Opštine Gračanica do sada je preduzeo sve neophodne mere da zaštiti svoje građane od virusa Kovid-19 i u tom smislu konstantno se obavlja dezinfekcija javnih površina.

Opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa.


11:44 U Bujanovcu je proglašena vanredna situacija. Zabranjeno je okupljanje više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, obavezne su zaštitne maske.

Kafići i restorani koji nemaju bašte radiće do 21 sat, a ugostiteljski objekti sa baštama do 23 sata, rekao je za RTS zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Stojanča Arsić.

Komunalna inspekcija i policija kontrolisaće poštovanje mera.


11:21 Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” Prokuplje, trenutno se nalazi 51 pacijent, od kojih je 18 pozitivno na virus korona, dok se za 15 osoba čekaju rezultati, objavljeno je na sajtu grada.

U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da od ukupnog broja pozitivnih pacijenata, sedmoro je iz Kuršumlije, isto toliko iz Prokuplja, dok je četiri pacijenta iz Žitorađe.


11:02 Na osnovu sveobuhvatnog istraživanja o efektima prošlim mera za sprečavanje ekonomskih posledica koronavirusa, koje se trenutno sprovodi u više od hiljadu preduzeća, znaćemo koji sektori su najviše pogođeni krizom i kako dalje da reagujemo, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je gostujući na RTS-u kazao da je to istraživanje, koje se sprovodi sa Privrednom komorom Srbije i Zavodom za statistiku, najsveobuhvatniji pregled trenutne situacije do sada u vezi sa sprovedenim merama vlade. Opširnije OVDE.


11:00 Prema Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od testiranih 128 uzoraka u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo, pozitivno je 73.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj registrovanih osoba pozitivnih na koronavirus na teritoriji grada Kraljeva je 620.

U četvrtak 16. jula je preminuo jedan pacijent u Opštoj bolnici “Studenica”, tako da je ukupan broj preminulih 17.

U Kovid bolnici je trenutno 76 hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom. Na respiratorima je troje pacijenata, dok se jedan pacijent leči neinvanzivnom metodom.


10:54 Kragujevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je zahvaljujući Institutu za javno zdravlje od početka pandemije svakodnevno imao izveštaj o broju novozaraženih koronavirusom.

Testiranje se i dalje radi, ali se zbog servisiranja pi-si-ar aparata, uzorci šalju u
Beograd i rezultati se, kako kažu građani, dugo čekaju.

Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu rekao je da 1.200 ljudi čeka rezultate, a da je noćas stiglo oko 520 uzoraka iz laboratorije Vatreno oko.

“Mi uskoro krećemo sa analizama, treba da nam stigne i automatska ekstrakcija gde ćemo moći da obradimo oko 400 uzoraka dnevno”, rekao je Vasiljević.


10:38 Doktorka Lejla Ćeranić, koja je tokom najtežih trenutaka u Novom Pazaru bila jedini infektolog u tamošnjoj Opštoj bolnici, zbog čega je dobila epitet heroja, kaže da se situacija u Novom Pazaru jako promenila, a da je neprocenjiva pomoć kolega sa strane, iz Kragujevca, Kraljeva, Sarajeva i Tuzle.

Dr Ćeranić je za N1 rekla da je glavno rešenje situacije u Novom Pazaru to što je sada mnogo lekara uključeno u rad i lečenje, a skoro cela Opšta bolnica je pretvorena u kovid bolnicu.


10:30 Fond solidarnosti kulturnih radnika Srbije pozvao je danas sve pandemijom socijalno ugrožene umetnike i radnike u kulturi da se do 6. avgusta prijave za dodelu jednokratne pomoći od 30.000 dinara.

Poziv je upućen jer su mnogi umetnici i kulturni radnici zbog posledica pandemije i nemogućnosti rada tokom i nakon vanrednog stanja ostali bez većeg dela ili čak svih prihoda. Opširnije OVDE.


10:27 Udruženje Šansa za roditeljstvo saopštilo je danas da je ponovo obustavljen rad Komisije za vantelesnu oplodnju za postupke koje finansira Republički fonda za zdravstveno osiguranje, kao i same procedure vantelesne oplodnje.

U saopštenju se navodi da je razlog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane korona virusa i povećanja broja zaraženih. Opširnije OVDE.


10:10 Prema poslednjim podacima, u Šumadijskom okrugu potvrđeno je 160 novih pozitivnih slučajeva koronavirusa, od čega je najviše u Kragujevcu – 111, saopštio je direktor Instuta za javno zdravlje “Kraguj” Dragan Vasiljević.

U Aranđelovcu je registrovano novih 24 pozitivnih, u Kniću sedam, Topoli osam, Rači dva, Batočini šest, Lapovu dva.


09:55 Epidemiolog Predrag Kon kaže da se rezultati novih mera, koje su danas stupile na snagu, očekuju za sedam do deset dana.

„Do sada nikada nismo iskusili ove mere, više će vremena biti potrebno da se vidi rezultat, sedam do 10 dana je ono što se očekuje“, rekao je Kon za RTS.

On je naveo da su mere koje su već preduzete usporile nagli porast obolevanja, ali da se to za sad ne vidi, posebno ne u Beogradu, koji je najveće mesto potencijalnog rizika. Opširnije OVDE.


09:24 Mobilni rendgen koji je Kliničkom centru Kragujevac obezbedila humanitarna organizacija “Prohuman” iz Nemačke, od 12. maja stoji na carinskom skladištu. Kako je preneo portal Glas Šumadije, aparat je donacija klinike iz Hamburga koja je, upoznata sa humanitarnim radom organizacije na čijem je čelu počasna gradjanka Kragujevca Mirjana Andrejević Kri, ponudila dva digitalna rendgena.

Ona je za portal navela da je sva procedura sprovedena još u januaru, kada su dostavljeni papiri koji potvrdjuju marku, tipa aparata, kao i donatorsko pismo. Saglasnost za carinjenje aparata trebalo je da daju Agencija za lekove i Agencija za jonizaciju. Humanitarka je kazala da je slučajno videla vest Klinički centar u Kragujevcu traži aparat, videla slučajno.

“Traže donatora, a ‘Prohuman’ je već donirala mobilni rendgen”, rekla je Mirjana Andrejević Kri. Tražeći odgovor na pitanje u čemu je problem, od članice Gradskog veća za zdravstvo Gordane Damnjanović dobila je informaciju da u Srbiji ne postoji serviser za taj tip rendgena i da zbog toga aparat može da udje u zemlju.

“Pronašla sam firmu koja proizvodi te aparate u Nirnbergu, gde su mi rekli da serviser postoji u Zemunu. Onda sam pozvala servis u Zemunu, gde su mi rekli da imaju ugovor sa Kliničkim centrom u Kragujevcu i da servisiraju njihove aparate”, navela je Mirjana Andrejević Kri. Kazala je da nikako ne bi želela da okrivi bilo koga, već samo da podstakne da se u vreme epidemije korona virusa, kada je medicinska oprema neophodna, problem što pre reši.

Kragujevčanka, doktorka Mirjana Andrejević Kri, koja živi i radi u Nemačkoj više dve decenije, pomaže zdravstvene ustanove u Srbiji. Humanitarna organizacija “Prohuman” donirala je kragujevačkom Centru za smeštaj odralih lica “Male pčelice” defibrilator, Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u Beogradu 75 hidrauličnih medicinskih kreveta za teško pokretne pacijente na odeljenjima intenzivne nege i onkologije. Donacije vredne nekoliko miliona dinara uručivane su i bolnici u Arandjelovcu kao i zdravstvenim ustanovama u Pirotu i Novom Sadu.


09:11 Ivan Ivanović, direktor Opšte bolnice Vršac rekao je za RTS da je u toj ustanovi smešteno 24 pacijenta, kod 17 je potvrđen koronavirus, a za ostalih sedam se čeka rezultat koji će stići u toku dana.

Prema njegovim rečima, pacijenti su starosti od 27 do 90 godina, koji imaju upalu pluća. Istakao je da stanje u toj opštini nije alarmantno, ali da ima mesta za zabrinutost.


08:12 Vlada Srbije usvojila je u četvrtak nove mere, koje su od danas na snazi, a koje predviđaju zabranu okupljanja više od deset ljudi na javnim mestima i u zatvorenom prostoru, i napolju. Preporučeno je da se maske koriste na svim javnim mestima napolju, dok je korišćenje maski obavezno na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metra. “Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku”, navedeno je iz Vlade.


08:00 Gradonačelnik Beograda kaže za RTS da se sve mere koje se primenjuju u borbi protiv koronavirusa svode na dve – da nosimo masku i imamo distancu. I ovaj put, kroz ove nove mere u stvari redefinišemo kako da te dve najvažnije stvari sprovedemo u delo, navodi gradonačelnik. “Akcenat je ponovo na nošenju maski na zatvorenom prostoru, ali i otvorenom, pogotovu tamo gde ne možemo da obezbedimo sigurnu distancu od jedan i po metar. Suština je nošenje maski i distanca”, rekao je Radojičić.


07:50 Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku sada je smešteno 170 pacijenata koji imaju korona virus ili te simptome, saopštila je večeras bolnica. U teškom stanju zbog korona virusa je 16 pacijenata, od kojih je 13 na respiratorima. Bolnica navodi da je u prijemnoj ambulanti svakodnevno veliki priliv pacijenata sa simptomima i znacima kovid infekcije i da je danas pregledano 85 takvih pacijenata.


Informacije od predhodnog dana možete pronaći OVDE.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend