Društvo Kultura

“Kosa” otvara Viminacuim fest (VIDEO)

Čuveni brodvejski mjuzikl "Kosa", čiji je tekst uobličio Robert Lenard oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, otvoriće ovogodišnji, treći po redu, pozorišni festival "Viminacium fest-Mitovi stari i novi".

U predstavi učestvuje dvanaest glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, i deset studenata glume novosadske Akademije umetnosti, iz klase prof. Borisa Liješevića. Predstavu je koreografski uobličioPeter Kovač Geržon, a glumce će uživo pratiti orkestar pod vođstvom Davida Klema. Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

Karte za festival još uvek se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu i koštaju 500 dinara za svaku predstavu. Predstave počinju u 20 sati. Takođe, za sve one sa kupljenim kartama biće organizovan besplatan prevoz autobusom, svake večeri od 19 sati ispred hotela “Dunav”.

Predstave će biti održane na lokacijama Limes i Arena. Gledaoci će imati priliku da prvi put gledaju predstave u amfiteatru. U slučaju kiše program se premešta u treći prostor u Limesu, kapaciteta 200-250 ljudi.

Viminacium fest održava se od 23. do 29. avgusta.

Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend