Društvo Ekonomija

Kostolac među osam opština sa najvećom prosečnom zaradom

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u maju u Požarevcu bez gradske opštine Kostolac, iznosila je 60.743, što je za nekih 300 dinara više nego u aprilu. Prosečna neto zarada u Kostolcu za maj je međutim u odnosu na aprilsku znatno niža i to za čak 5.000 dinara.
Boom93/Ilustracija

Ipak i sa nižom zaradom, koja je u maju iznosila 72.281 dinar, Kostolac je daleko iznad republičkog proseka, koji je u maju iznosio 58.892. Kostolac je jedina opština u Srbiji sa prosečnom zaradom od preko 70 hiljada dinara, koja ne pripada gradu Beogradu, jer sve ostale opštine koje imaju ovako visoke prosečne zarade pripadaju prestonici.

Sve ostale opštine Braničevskog okruga imaju prosečne zarade koje su daleko ispod republičkog proseka, a za razliku od aprilske plate koja je bila najniža u Golupcu, najmanje novca u maju leglo je na račune stanovnika opštine Žabari, 45.569 dinara.

Prosek zarada u Kostolcu svakako “vade” zaposleni na KOP-u Drmno, odnosno oni koji rade u oblasti rudarstva, jer su prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, njihovi računi u maju u proseku bili “teži” za 88.606 dinara.

Prosečna zarada bez poreza I doprinosa koju su ostvarili građani Srbije u maju iznosila je 58.892 dinara, dok je bruto zarada za isti mesec bila 81.464 dinara. Požarevac

Neda Stojicevic

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Državna jasla koja podržava aktuelnu vlast. Ona ih nagrađuje velikom platom. Firma gubitaš ali MMf je uvek tu za neki kredit. Oni uzivaju a narod vraća kredit, alal vera

%d bloggers like this:
Send this to a friend