Društvo

Kovid bolnica: Vraćaju nam se pacijenti

Boom93/MMV
U kovid bolnici u Požarevcu na lečenju su 123 pacijenta sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Кovid 19 je potvrđen kod 79, dok se za ostale čekaju rezultati testa. Smanjen je i broj zaposlenih kod kojih je infekcija potvrđena i trenutno je njih 16 pozitivno na virus. Međutim, kao jedan od problema, navodi se to što se u bolnicu vraćaju pacijenti koji su preležali koronavirus, a kojima je pogoršano opšte stanje.

Tokom jučerašnjeg dana ponovo je povećan broj prijema, pa je tako u bolnicu primljeno 15 pacijenata, a njih devet otpušteno na kućno lečenje.

Kako je saopšteno, juče su preminula dva pacijenta iz crvene zone. Reč je o ženi i muškarcu iz Кostolca i Žagubice, 1938. i 1934 godište.

Trenutno je zauzeto 13 respiratora, tri pacijenta su intubirana,a 10 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 70 pacijenata prima kiseonik. Кlinička slika je srednje teška i teška.

Kako kažu iz ove ustanove, situacija je malo bolja, pritisak na bolnicu je nešto manji, ali i dalje se dnevno hospitalizuje između 10 i 15 pacijenata.

“Poslednjih dana uočili smo da nam se na lečenje vraćaju pacijenti koji su preležali koronavirus, a javljaju se sa pogoršanjem opšteg stanja. Zato apelujemo na sve pacijente otpuštene na kućno lečenje da se strogo pridržavaju propisanih terapija i saveta lekara, jer posledice korone mogu biti fatalne. Takođe, molimo građane da se ne opuštaju zbog blagog pada broja obolelih jer opasnost od virusa nije prošla,a svaka reakcija organizma je individualna. Poštujte i dalje sve mere zaštite”, navodi se u saopštenju.

U zelenoj zoni trenutno se leči 121 pacijent, a primetan je i porast broja pregleda van kovid sistema.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend