Društvo

Krajem radne nedelje Požarevac ponovo u temperaturnom minusu

Foto: Pixabay/Ilustracija
Novi hladni talas iz Evrope zahvatio je i grad Požarevac.

On je uzrokovao nove kišne padavine i pad temperature. Kako se navodi na portalu Republičkog hidrometerološkog zavoda žuti meteoalarm zbog niske temperature biće proglašen na teritoriji Braničevskog okruga u petak 16. aprila.

Takođe RHMZ prognozira pojavu mraza koji može da uzrokuje štete u poljoprivredi, povrćarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo, posebno su ugroženi. Takođe to su nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljudi pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate.

Kako se navodi na portalu weather2umbrella nestabilno vreme nastaviće se do kraja nedelje. U narednim danima očekuje se umereno oblačno uz umeren severozapadni i zapadni vetar. Temperatura će se kretati od – 1 do 12 stepeni. Prognoziran je i skok UV zračenja. Najjače UV zračenje biće u subotu 17. aprila kada se očekuje da indeks zračenja bude 6.6.

Nove padavine se očekuju u nedelju i ponedeljak, dok će se temperatura kretati oko 16 stepeni.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Gomila sumnjivih informacija koja dolazi iz RHMZ! Ne ide baš to tako,ali pokazaće se da su pogrešili! U suštini postoje dve vremenske prognoze,jedna pogrešna za običan narod i druga ispravna za bogataše!!! Šta da se radi,oduvek je tako!!!
    Postoje sajtovi,na kojima se može videti ispravna vremenska prognoza,kao i da li će godina biti plodna,gde će biti zemljotresa,koliko je narod ozračen,kada će doći do prekida radio signala,interneta,mobilne i satelitske komunikacije,itd,itd!!! Ali,nisam dovoljno plaćen da otkrivam izvor informacija,zato nastavite da živite u iluziji!!! “Tačno” biće minusa,”tačno” reagovaće “hronični” pacijenti!?!

%d bloggers like this:
Send this to a friend