Društvo Hronika

Krik: Belivuk tvrdi da je u SNS-u

U tekstu KRIK tvrdi da je došao do transkripta Belivukovog saslušanja, u kojem je on, kako se navodi, ispričao da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga.

Prema transkriptu na koji se poziva KRIK, od njega je traženo da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz “CarGo“.

Kako prenosi KRIK, on je prvo kratko ispričao da nije kriminalac, već “vođa navijača”, i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca o tome.

“Rešio sam lepo da kažem sve o mom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas”, citira KRIK izjavu Belivuka tužiocu.

On je, tokom gotovo polusatnog saslušanja, nabrojao različite usluge koje je navodno činio za predsednika i njegove ljude i pomenuo imena članova SNS sa kojima se viđao, a tvrdi i da je član SNS od 2011. godine, piše KRIK.

Kako je objavio KRIK, rekao je da je kontakt sa predsednikom Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsednikovog sina, ali i da se sa Vučićem navodno nekoliko puta i lično video. Zapretio je i da će u budućnosti ispričati još detalja, “ako se određeni ljudi ne opamete”, prenosi KRIK i konstatuje da je teško proceniti šta je tačno, a šta ne od onoga što je Belivuk.

Pojedini detalji poklapaju se, međutim, sa onim što se ranije pretpostavljalo – da je njegova grupa imala ulogu u suzbijanju protesta, kao i odnose sa ljudima iz vlasti, ukazuje KRIK. U svom iskazu Belivuk ipak nije spomenuo sve ljude iz policije i vladajuće stranke za koje su novinari ranije otkrili da su mu bili bliski, navodi KRIK.

Mreža KRIK je pozvala predsednika Vučića za komentar, ali je njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević odgovorila da on neće davati izjave o ovome dok je istraga u toku.

Pozvani su i ostali koje je Belivuk spomenuo, ali niko od njih nije želeo da da komentar, navodi KRIK.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend