Društvo

Krizni štab: Nema ublažavanje mera, samo uskladjivanja sa vremenskim uslovima

Krizni štab za zaštitu stanovništva od koronavirusa odlučio je na današnjoj sednici da produži radno vreme kafićima i restoranima bez bašte do 23 časa ali i istakao da se to ne može tumačiti kao ublažavanje mera, jer sada nije trenutak za to, već je samo kao uskladjivanje sa vremenskim uslovima i godšnjim dobima.
ilustracija/pixabay

„Broj zaraženih i hospitalizovanih, kao i broj pregleda u prethodnih nekoliko dana pružaju nam razloge za optimizam, ali nikako za opuštanje. Svako neodgovorno ponašanje u danima pred nama jasno će se odraziti u statističkim brojkama kroz dve ili tri nedelje, što je svakako scenario koji želimo da izbegnemo“, navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Krizni štab je dodao da svako masovno okupljanje bez poštovanja mera i nošenja maski u zatvorenim prostorima predstavlja ugrožavanje svog i zdravlja drugih ljudi, ali i nepoštovanje zakona pa čak i zdravstvenih radnika, koji su poneli najveći teret borbe protiv korona virusa.

„Na sednici Kriznog štaba usaglašen je jedinstven stav da je trenutna povoljna epidemiološka situacija odraz isključivo visoke odgovornosti gradjana pokazane u prethodnom periodu. Srbija je, prema raspoloživim informacijama i takozvanoj stopi incidencije, nakon Grenlanda i Vatikana najbolje stojeća zemlja u Evropi za prošlu nedelju“, dodaje se.

Krizni štab, medjutim, upozorava da se te brojke mogu preokrenuti u relativno kratkom periodu i apeluje na sve gradjane da poštuju mere zarad sopstvenog i zdravlja najbližih.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend