Društvo

Krpljenje nove saobraćajnice u „Lameli“

foto: UU/Boom93
Veći broj problema pojavio se prilikom uređenja površina u stambenom bloku „Lamela“ u Požarevcu. Poslednji u nizu odnosi se na kvalitet radova na izgradnji saobraćajnice. Novi asfaltni zastor ispred stambenih zgrada u toj meri je oštećen da mora da se popravlja.

Krajem prošle nedelje, pojavili su se radnici su na više mesta pokrpili rupe u novom asfaltu. Međutim, utisak je da je čitava podloga u lošem stanju jer su oštećenja vidljiva na mnogim mestima.

foto: UU/Boom93

Kako su nam rekli pojedini građani koji žive u ovom stambenom bloku, asfaltiranje se radilo kada mu nije vreme, u večernjim satima i na niskim temperaturama.

Radovi na uređenju stambenog bloka „Lamela“ počeli su 6.jula. Deo stanara već na samom početku izrazio je nezadovoljstvo projektom i načinom izvođenja radova, zbog čega je rekonstrukcija u jednom periodu bila i obustavljena.

Ugovor za rekonstrukciju zelenih površina u stambenom bloku „Lamela“ u Požarevcu zaključen je 12.juna sa preduzećem „Trans kop“ Požarevac koje je u javnoj nabavci učestvovalo u zajedničkoj ponudi  izvođačima „RIO“ Kostolac, „Gorionik“ Salakovac, „Libra“ Salakovac i „D&N Speedex“ Poljana.

Ugovorena vrednost radova iznosila je 16,8 miliona dinara.

Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

5 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • i šta mi imamo od toga,nista 10 meseci nas maltretirali i kao i svuda u gradu asfaltna mafija u sprezi sa gradskim vlastima puni sebi džepove,pogledajte gde god su radili to nista ne valja,steta sto gradjani ne mogu i ne znaju da angažuju ljude sa građevinskog fakulteta da se uradi ekspertiza radova pa bi videli koliki su to nedostaci,ono osnovno nema na gradilištima ko radi,za koga radi,koliko košta i rok zavrsetka radova,to samo u Požarevcu ima i nigde više.Gde je sada naša mukica Saša,gradonačelnik što kaže da ga napadaju bez razloga,iskreno mislimo da bi šljunak sa Morave duže trajao neko ovaj asfalt koji naši rukovodioci grada baš obožavaju.I posle svega šta je tu bolje i lepše,svinjac bio svinjac ostao,taj krpeš tek neće da traje a i ružno je,reklamacija nema a i ne daj bože da se to desi opet 10 meseci maltretiranja.Može li u ovom gradu da dođe neka druga firma koja zna da radi niskiogradnju koja nema jajaste valjke i da nemamo talasat asfalt tj habjuću površinu i da jednostavno ova dva ili tri favorizivana asfaltna preduzeća vide kako se radi,ne može razlog je prost jel tako

  • ovo je prostim rečima zezanje i smejanje u lice,prostim rečima ništa nam ne možete jer 62% je tako htelo,teško nama ovo je prevšilo svaku meru,trajalo 30 dana,užas.Zatvor je nagrada a nažalost u celom gradu je tako,Kao rešili problem sa ovim ružnim flekama,koliko će da traje?duže ili kraće od ovog maestralnog asfaltiranja.

    • Tražiti da urade kako treba a i kanalizcioni odvod regulišu koji su poremetili pa sada kanalizacija ne funkcioniše valjano iz okolnih zgrada

  • Kada je trebalo protest napraviti, tek se nekolicina odazvala. Sada svi kukaju. Grad koji plaća “radove” od para gradjana pretio je policijom svima koji budu sprečavali obavljanje istih. Razlog tome je sprega lokalnih tajkuna i političara, a i odgovara im da se ofrlje radi da bi opet raspisali tender i drali nam kožu. To je slika našeg današnjeg društva u celini. Gradonačelnik je preko stambenih upravnika nezadovoljnim stanarima poručivao da će svi zahtevi biti ispoštovani. Naravno, slagao je (ali najlepše), pa su posekli zdravo drveće, napravili nakaradna rešenja za kontejnere, postavili tanak asfalt, počeće uskoro da naplaćuju… Zanima me da li će se Parking servis odreći 4 parking mesta ispred Juhora da bi kamioni tu istovarali robu za prodavnice, da nam ne gaze naš tanki i krti asfalt u dvorištu?

%d bloggers like this:
Send this to a friend